Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nakon 12 godina potpuno se obnavlja hotel Funimation

23.01.2018. 09:53
Nakon 12 godina potpuno se obnavlja hotel Funimation


U hotelu Falkensteiner club Funimation u vlasništvu tvrtke Falkensteiner Borik već mjesecima traju obimni radovi na potpunoj unutarnjoj rekonstrukciji. Zadarska javnost pamti kako su se na mjestu ovoga hotela desetljećima djelovala dva hotela, Barbara i Novi park, koji su po preuzimanju ove tvrtke od strane austrijskog Falkensteinera za prve, još obimnije rekonstrukcije završene prije 12 godina spojeni u jedan hotel nazvan Funimation.
U ovoj tvrtki kažu kako se obavlja rekonstrukcija soba te javnih prostora hotela od recepcije, barova i restorana s novim dizajnom. Većina od 258 soba u ovom hotelu zapravo su manji apartmani kojih ima čak devet različitih veličina, a koji se uglavnom sastoje od dvije spavaće sobe i kupatila.
– Rekonstrukcijom soba nije predviđeno povećanje njihove površine, već se kompletno mijenjaju instalacije, podovi, stolarija i namještaj te se uređuju balkoni, novim modernim izgledom u skladu s trendovima. Vodimo se trendovima od dizajna do boja prilagođenim mediteranskom podneblju te IT infrastrukturi. Što se tiče javnih prostora, radi se novi koncept restorana i barova koji su u potpunosti obuhvaćeni novim dizajnom, pojašnjavaju u ovoj zadarskoj tvrtki dodajući kako u ovaj projekt ulažu devet milijuna eura, dok je planirani završetak radova 1. lipnja ove godine. Kako doznajemo, prodaja aranžmana za ovaj, kao i druge hotele Borik i dalje će uglavnom biti orijentirana na tržišta Njemačke i Austrije, što im je dosad jamčilo izvrsnu popunjenost tijekom cijele godine. Glavnina aranžmana bili su all- inclusive, što znači da gost praktično cjelokupne svoje potrebe dobiva unutar naselja nedostupnog onima koji nisu gosti, koje je, pak, zbog toga prilično odvojeno od interakcije s gradom Zadrom što već godinama izaziva negodovanje građana naviknulih da mogu svratiti uokolo i unutar hotela.
U Falkensteiner Boriku već nekoliko godina planiraju i obnovu njihova poznatog i cijenjenog autokampa, a početak radova se očekivao još između završetka sezone 2016. i sezone 2017. godine, zbog čega su lani po prvi puta morali otkazati gostoprimstvo međunarodne, vrlo posjećene izložbe pasa Cacib Zadar koja je privremeni dom pronašla u TN Zaton.
– Planira se izgradnja potpuno novog koncepta kampa u koji će se uložiti devet milijuna eura, a sam početak radova ovisi o dovršetku svih administrativnih koraka s raznim državnim institucijama, kažu u Falkensteiner Boriku iz kojeg nam nisu mogli dati detaljnije pojašnjenje jesu li ishodovali lokacijsku i građevinsku dozvolu te izradili cjelokupnu dokumentaciju do glavnog i izvedbenog projekta.
U turističkim krugovima poznat je i plan ove tvrtke po kojem bi se posve srušio njihov najlošiji Borikov hotel, Donat, na čijem mjestu bi se izgradio novi hotel.
– Vlasnici Falkensteiner Michaeler Tourism Group su usvojili dugoročan plan investiranja u turističko naselje Borik tzv. Master plan koji predviđa nove investicijske projekte u nekoliko faza u vrijednosti preko 50 milijuna eura, navode u Boriku iz kojeg nisu htjeli pojasniti kakve sve projekte planiraju provesti u ovom najvećem gradskom hotelskom naselju.