Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kameni magarac posadi Gringa 2

Autor: Valentina Mlađen

22.02.2009. 23:00
Kameni magarac posadi Gringa 2

Foto: Sebastian GOVORČIN



Karnevalsko raspoloženje zahvatilo je i Biograd Na Moru. U sklopu karnevala održana je karnevalska regata, događaj koji se tamo održava tradicionalno već devet godina i jedinstven je u cijeloj Hrvatskoj zbog svog međunarodnog karaktera.
Regata je održana u organizaciji Yacht cluba “Biograd”, a sudjelovala je ukupno 31 jedrilica iz pet europskih zemalja. Osim Hrvatske na regati su sudjelovale jedrilice iz Rusije, Češke, Mađarske i Slovenije. Gosti regate imali su prilike uživati na karnevalu cijeli vikend, tako da su nakon zabave dobrodošlice u petak sudjelovali na velikome maskenbalu u subotu, na kojem su također dodijeljene nagrade, a veliko finale u nedjelju bila je završna regata i dodjela nagrada za najbolje.
– Ovo je samo jedna od naših regata koje održavamo tijekom godine, a cilj nam je bio spojiti sport i zabavu. Iako za sada ne možemo konkurirati s karnevalima u Rijeci i Opatiji kao turistička atrakcija, sigurni smo da će u budućnosti ovo biti zamijećen događaj, rekao nam je Mile Uroda, član  Yacht cluba “Biograd”.
Nagrade su dodijeljene u pet skupina koje su kategorizirane po veličini broda a u svakoj skupini mjesta su određena po sveukupnom uspjehu. Prvo mjesto u prvoj skupini osvojila je jedrilica “Val” iz kluba NCP RBŠ. U drugoj skupini prvo mjesto pripalo je jedrilici “X-Cite” iz JK “Biograd”. Prvo mjesto treće skupine pripalo je jedrilici “Gringo 2” iz JK Uskok Zadar. U četvrtoj skupini pobijedila je jedrilica “Štriga” iz JK Ventan i u petoj skupini prvo mjesto osvojila je jedrilica “Ana 2” iz JK Ana. Glavnu nagradu kao najbrži brod regate s najboljim sveukupnim rezultatima  već treći put odnio je “Gringo 2” iz JK Uskok Zadar na čelu s kormilarom Robertom Sandalićem. Glavna nagrada je i ove godine bio kameni magarac kojeg posada Gringa 2, čini se, s ponosom skuplja.
Regata je i ove godine uspješno izvedena, a jedriličari su uživali ne samo u plovidbi Pašmanskim kanalom nego i u tradicionalnom maskenbalu organizatora i glavnoj nagradi maskenbala, pečenom odojku, kojim su se počastili za svoj trud.