Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadarski juniori ponovno drugi

Autor: Šime Ćurko

22.02.2009. 23:00
Zadarski juniori ponovno drugi

Foto: Vedran SITNICA



Juniori Zadra na završnici Kupa održanom u Umagu na kojem je nastupilo pet momčadi pobjednika nogometnih središta, osvojili su drugo mjesto s dva boda zaostatka za Cibalijom. Vinkovčani su tako nakon kadetskog osvojili i juniorski Kup, a Zadru je drugu godinu zaredom na ovom natjecanju pripala titula viceprvaka. U jučerašnjim utakmicama između Zadra i Suhopolja, odnosno Cibalije i Istre koje su se igrale u isto vrijeme, izravno se odlučivalo o prvom mjestu. Zadrani su uz dosta muke svoj posao protiv Suhopolja, koje je nanijelo jedini poraz Cibaliji, uspješno obavili nakon što su poveli golom Tička u 17. minuti. Suhopoljci su do kraja poluvremena izjednačili da bi u 89. minuti Jerbić donio Zadru tri boda i to nakon što od 50. minute momčad iz Stanova igrala s igračem manje (isključen Vidaić). Kad su potvrdili tri boda protiv Suhopolja Zadrani su pogledali prema susjednom terenu na kojem Istra nije uspjela iznenaditi Cibaliju koja je pobijedila 1:0. Da su Zadrani i Vinkovčani imali isti broj bodova u prednosti bi bila Cibalija zbog pobjede u međusobnom dvoboju.
– Rezimirajući cjelokupni turnir možemo biti zadovoljni, jer se još jednom potvrdilo da u ovoj generaciji ima igrača na koje vrlo brzo može računati prva momčad. Šteta zbog prilike koju smo imali, a ključan je bio poraz od Cibalije u utakmici u kojoj smo promašili niz prilika. Zadovoljan sam i činjenicom da smo primili najmanje golova, a pohvalio bih i ponašanje igrača i to ne samo na terenu nego i izvan njega tijekom svih pet dana koliko je trajao turnir u Umagu – kaže Josip Butić, trener Zadrana.
Protiv Suhopolja su nastupili: Ivić, Lazarevski, Jakelić, Vidaić, Ćuković, Jerbić, Tičak, Ivaković, Vasilj, Srzentić, Stojanov. Još su igrali: Vuković, Vujović, Vokorepa. Trener: Josip Butić.
Rezultati Zadra: Istra 1961 0:0, Zagreb 3:1, Cibalia 0:1, Suhoplje 2:1.
Poredak:Cibalia 9, Zadar 7, Zagreb 6, Istra 4, Suhopolje 3.