ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Djevojku zlostavljao i držao kao ropkinju

22.02.2011. 23:00
Djevojku zlostavljao i držao kao ropkinju


Jutros su policijski službenici I. policijske postaje i Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom BiH s boravištem u Zadru, kojeg se sumnjiči da je u proteklih dvadeset dana na štetu 17-godišnjakinje iz BiH počinio kazneno djelo Trgovanje ljudima i ropstvo, izvijestila je PU zadarska.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je muškarac djevojku upoznao u okolici Bihaća te joj lažno predočio kako ima 25 godina, da je hrvatski državljanin te da ima kuću u Zadru. Djevojku je namamio da s njim dođe u Zadar obećavajući joj brak. Nakon preseljenja u Zadar, u iznajmljenom stanu u obiteljskoj kući, nad djevojkom je uspostavio ropski odnos, oduzeo joj dokumente, prisiljavao je na težak fizički rad i služenje, tjelesno je zlostavljao i prisiljavao na seksualne odnose. Djevojka je zlostavljanje trpila u strahu od novog nasilja, sve dok se u ponedjeljak nije požalila majci koja je o svemu izvijestila policiju.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja muškarac je uz kaznenu prijavu doveden Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, dok je djevojci pružena pomoć te je smještena na sigurno.