Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kvarner ulaznica za Ligu za prvaka

21.02.2011. 23:00
Kvarner ulaznica za Ligu za prvaka


Trenutačna pozicija Puntamičana na ljestvici se u biti čini kao velika optička varka ako se ne ostvari pobjeda protiv Kvarnera u pretposljednjem kolu


Tri kola prije kraja situacija oko borbe za Ligu za prvaka se zahuktala, a kandidata je sve manje. Pored fenjeraša Dubrave i Trogira, pa Splita koji je zapečatio jedinicu pobjedom u Sinju protiv Alkara i Svjetlosti koja se raspuknula od ambicija ostatak društva još ima pravo polagati pravo na plasman u elitno natjecanje. U najboljoj situaciji su Alkar i Borik-Puntamika (9-6), ponajviše zbog pobjede više od najbližih konkurenata Dubrovnika i Kvarnera (8-7). Ispod njih su Zabok i VROS Darda (7-8) kojima će trebati mala čuda u posljednja tri kola.
Puntamičanima se stoga nameće kao najbolje i najbezbolnije rješenje pobjeda protiv Kvarnera u 17. kolu s čime bi zapečatili svoj plasman u Ligu za prvaka. Kad bi ta pobjeda bila s najmanje dva razlike sigurnost bi bila još veća zbog eventualnih krugova u kojima se mogu naći. Osim Darde sa svim konkurentima “zeleni” imaju pozitivan međusobni omjer, pa ih 10 pobjeda pod uvjetom da se nadmaši Kvarner smješta u sigurnu luku. Ako se to pak ne dogodi tj. da Riječani uspiju slaviti u Jazinama, onda bi im jedna pobjeda s gostovanja u Slavonskom Brodu ili Splitu u posljednjem kolu vjerojatno bila nedostatna za ostvarenje tog cilja.
Do 10 pobjeda Dubrovčani bi trebali doći relativno lako, domaćim pobjedama nad Dubravom i Trogirom. Kvarner ako uzme bodove u Jazinama bi imao VROS Dardu u posljednjem kolu na svom terenu za dolazak na brojku 10 i u toj situaciji bi se stvorio trokut u kojem bi Riječani zbog dvije pobjede nad Puntamičanima i jednom nad Dubrovnikom imali šest bodova, Dubrovčani četiri, a Puntamičani tek dva i završili bi na petom mjestu. Zato se trenutačna pozicija zelenih na ljestvici u biti čini kao velika optička varka ako se ne ostvari pobjeda protiv Kvarnera u pretposljednjem kolu.


 TKO S KIM DO KRAJA




Borik-Puntamika (9-6): Svjetlost, KVARNER 2010, Split.
Alkar (9-6): Trogir, DUBROVNIK, Zabok.
Dubrovnik: DUBRAVA, Alkar, TROGIR.
Kvarner 2010: Split, Borik-Puntamika, VROS DARDA.
Napomena: Velikim slovima su označene domaće utakmice