Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Male maškare zaplesale paško kolo

22.02.2011. 23:00
Male maškare zaplesale paško kolo


Ovo je treća godina kako se dječji karneval održava u Križevačkom odmaralištu i zadovoljni smo odazivom djece koja su sudjelovala u pripremljenom programu, a najviše su ih oduševile nagradne igre i paško kolo, rekla je Vuleta


Paški zimski karneval  počeo je prve subote nakon  Sveta tri kralja karnevalskim  plesom u Drugom magazinu.  Nakon plesnih zabava počeo se  održavati ričavac, stari običaj  okupljanja maškara radi prikupljanja darova, a u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, pod pokroviteljstvom Grada Paga, održan je i  prvi ovogodišnji dječji karneval.
U lijepo uređenom prostoru  Križevačkog odmarališta na Trgu svetog Jurja okupio se velik  broj djece koja su uživala u  dobro pripremljenom karnevalskom programu. Za dobru glazbu pobrinuo se paški glazbenik  Tonći Tičić Doda koji je bio za  tonskim pultom, a program je  vodila Nina Persola. Djeca su  uživala u dobroj glazbi, nagradnim igrama i u paškom kolu.
 – Ovo je treća godina kako se  dječji karneval održava u  Križevačkom odmaralištu i zadovoljni smo odazivom djece  koja su sudjelovala u pripremljenom programu, a najviše su  ih oduševile nagradne igre i  plesanje paškog kola, rekla je  Dijana Vuleta, ravnateljica  Centra za kulturu i informacije  Pag.
Ulaz na dječji karneval bio je  besplatan, a djeci su se besplatno dijelile grickalice i sokovi. U Pagu je dječji karneval  prvi put održan šezdesetih godina prošlog stoljeća u restoranu “Dubrava” na Branimirovoj obali. Naime, prema nekadašnjim karnevalskim pravilima, djeca nisu mogla sudjelovati u karnevalskom programu i zbog toga je za njih organizirana posebna zabava.  Dječji karnevali održavali su se i  u restoranu “Smokva” i u hotelu  “Pagus”. Premda već tridesetak  godina djeca mogu sudjelovati u  karnevalskom programu za  odrasle, za njih se i dalje organizira posebna karnevalska  zabava.