Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vozio s 2,09 promila alkohola

22.02.2011. 23:00
Vozio s 2,09 promila alkohola


Provodeći ovotjednu akciju Vikend zadarski su policajci kontrolirali ukupno 679 vozila i vozača te poduzeli 229 represivnih mjera. Alkotestirano je 214 vozača, a njih 17 zatečeno je za volanom pod utjecajem alkohola. Apsolutni rekorder koji je koji je napuhao 2,09 promila zaustavljen je u nedjelju sat i pol nakon ponoći u Preku. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog sukladno zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća u kojima je šest osoba ozlijeđeno. Policija je iz prometa isključila 25 vozača i osam vozila zbog raznih prekršaja među kojima su tri vozača koja su vozila bez vozačke dozvole, petoro ih je zatečeno bez tehničkog pregleda i registracije, a sedam u vozilu bez osiguranja. Ukupno 62 vozača kažnjena su zbog su prekoračenja propisanog ograničenja brzine, dvoje je zatečeno u nepropisnom pretjecanju, a jedan je vozač kažnjen jer je upravljao vozilom za vrijeme zabrane.
Provala u “Bure commerce”
U noći s nedjelje na ponedjeljak nepoznati je počinitelj u Kukljici na otoku Ugljanu provalio u prodavaonicu „Bure commerce”. Provalnik je od tamo ukrao manji iznos novca i pričinio štetu od oko 500 kuna. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.
Uhvaćen u protuzakonitom ribolovu
Zbog protuzakonitog ribolova kazneno je prijavljen 29-godišnjak kojeg su pomorski policajci u ponedjeljak ujutro uhvatili u uvali Fafarikula u sklopu Parka prirode Telašćica. Policajci su 29-godišnjaka zatekli kako ribarskim brodom i mrežom „migavicom” izlovljava ribu unutar zabranjenog područja. Ribaru je oduzeto oko 150 kilograma razne ribe kao i ribarski pribor.