Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bez zaokreta Zemunik ide prema izumiranju

Autor: Siniša Klarica

22.02.2013. 23:00
Bez zaokreta Zemunik ide prema izumiranju

Foto: Siniša KLARICA



Ukoliko se Zemunik nastavi kretati u aktualnom pravcu, ne može se očekivati ništa drugo osim izumiranja mjesta, rekao je jučer na tiskovnoj konferenciji nezavisni kandidat za načelnika Općine Mate Tomičić


Aktualna vlast u svom tekućem mandatu, kao i u prijašnjim mandatima, nije napravila ništa od obećanih velikih projekata i od mogućnosti koje zaslužuje općina Zemunik Donji. Zemunik je bio najvažnija poveznica središta Županije, grada Zadra, prema srcu Ravnih kotara i Bukovici te je time proživljavao svoj gospodarski i kulturni procvat. Nažalost, danas je to samo prošlost koje se mještanke i mještani mogu sjećati sa sjetom. Ukoliko se Zemunik nastavi kretati u aktualnom pravcu, ne može se očekivati ništa drugo osim izumiranja mjesta. To nisu pesimistične najave, to je realnost, rekao je jučer na tiskovnoj konferenciji nezavisni kandidat za načelnika Općine Mate Tomičić.
Tomičić, inače profesor povijesti i sociologije koji radi kao prodavatelj osiguranja, i kandidat za zamjenika Hrvoje Ćurković u utrku idu uz potporu „HSP – Dr. Ante Starčević”. Imat će, također i potporu Nezavisne liste „Mladež Zemunika” u kojoj će se nalaziti mahom mladi i obrazovani ljudi do 40 godina, za koje kaže kako iza sebe nemaju nikakvih osobnih afera i koji uživaju dobar ugled u svom mjestu.