Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Posudionica otvorena svakim radnim danom

22.02.2017. 23:00
Posudionica otvorena svakim radnim danom


Zadarska posudionica medicinskih pomagala Zadar na Branimirovoj obali kraj crkve Presvetog Srca Isusova ima novo radno vrijeme. Ubuduće će, naime, biti otvorena svakim radnim danom s tim da će ponedjeljkom, srijedom i petkom raditi od 8.30 do 12.30 sati, a utorkom i četvrtkom od 16.00 do 20.00 sati.
Posudionica je otvorena u lipnju 2016. godine s ciljem poboljšanja zdravstvene skrbi i kvalitete života slabopokretnih, nepokretnih i palijativnih pacijenata koji tamo mogu posuditi medicinska i ortopedska pomagala uz obvezu povrata posuđenog kako bi istu uslugu mogao koristiti što veći broj ljudi.
Svi oni koji imaju medicinska pomagala koja im više nisu potrebna, bilo da je riječ o pojedincima ili ustanovama, ta pomagala mogu donirati posudionici i na taj način pomoći osobama u potrebi.
U zadarskoj posudionici mogu se pronaći ili donirati invalidska kolica za odrasle i djecu, toaletne stolice, tzv. princeze, bolnički kreveti električni i mehanički, hodalice kućne i s kotačima, štake dolakatne i podpazušne, sjedalice za kupanje, toaletno povišenje i slična kupaonska pomagala, zatim obični i elektronični antidekubitalni madraci, perike, ali i pelene, elastični zavoji i slično.