Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nastava i predavanje na engleskom jeziku

23.02.2019. 17:45
Nastava i  predavanje na  engleskom jeziku


Jučerašnji dan u Pomorskoj školi obilježio je engleski jezik.  Naime, u sklopu projekta English Friday, nastava i ostale aktivnosti u  školi su se odvijale na engleskom jeziku.
Pomorska škola Zadar, prva je i zasad jedina obrazovna ustanova s područja pomorstva u RH koja provodi ovakav projekt.
Naglasak na predavanjima i komunikaciji bio je na stručnim predmetima i sadržajima programa premda se i sadržaj većine općih predmeta  izvodio na engleskom jeziku.
– U organizacijskom smislu to je dosta složeno, treba se dobro pripremiti, a ostaviti opet dobar dojam na učenike. Imali smo ovakav dan i prije, tako da imamo određeno iskustvo. Za nastavnike struke je lako, no s  općim predmetima tu ide malo teže. U svakom slučaju vidimo dobar  pristup i učenika i nastavnika, kazao nam je Svetko Perković, ravnatelj  Pomorske škole Zadar. Među ostalim, održan je i kviz na engleskom jeziku, a u tim uvjetima, kaže ravnatelj, učenici su puno slobodniji, nema  ocjenjivanja i opušteniji su.
– Ne inzistira se na 45 minuta engleskog jezika, bitno je da jedan drugoga razumiju, da se stvori jedna lakoća, ističe Perković.
Do sada su u Pomorskoj školi u ovakvim prilikama imali i posebne  školske aktivnosti i goste, izvorne govornike engleskog jezika, s područja  obrazovanja ili pomorstva. Tako je i jučer u prostorima Pomorske škole  otvoreno predavanje održao američki profesor Rex Cammack s temom o  američkom nogometu.