Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Neven Plantak na klupi Puntamičana

Autor:

22.03.2009. 23:00
Neven Plantak na klupi Puntamičana


Imamo još pet gostovanja i tri domaće utakmice te bi nam tri do četiri pobjede mogle značiti osiguravanje ostanka u ligi – kaže Plantak


Odlazak Tihomira Bujana s mjesta prvog trenera Borik-Puntamike na mjesto pomoćnika Zmage Sagadina u Zadar došlo je u najnezgodnijem trenutku za Borik-Puntamiku. Nezgodna situacija u kojoj ih nakon domaćeg poraza od Alkara očekuje već sutra teško gostovanje u Dubravi prebačena je na leđa Nevena Plantaka koji je tako preuzeo kormilo Puntamičana za posljednjih osam kola Lige za ostanak. Neven Plantak je odradio prvi trening s Puntamičanima i nema puno vremena za veće promjene, zgusnut raspored Lige za ostanak nameće čak osam utakmica u dvadesetak dana.
– Nije baš najpovoljniji trenutak, ali što je tu je. Nadam se da će krenuti sve u smjeru osiguranja našeg ostanka u ligi. Imamo zbijen raspored i već nas sutra očekuje gostovanje u Dubravi tako da moj trenutačni dolazak na klupu neće moći ništa radikalno promijeniti. Moguće je napraviti jedino neke pomake u psihološkom smislu i sigurno da ću pokušati motivirati svoje igrače i potaknuti ih na veću agresivnost i zalaganje. Za neke taktičko-tehničke pomake ipak će trebati više vremena, a teška situacija da je svaki poraz sve bliže ispadanju iz lige ipak je dosta otežavajuća okolnost – kazao je Plantak pri preuzimanju kormila Borik-Puntamike.
Kakva su očekivanja protiv Dubrave?
– Poraz od Alkara nas je doveo u neugodnu situaciju i prvo što se mora napraviti je da se svi uhvatimo za isti štap i da zajedništvom i pojačanom agresivnošću i borbenošću podignemo voljni moment. Bit će teško, jer je Dubrava iznimno neugodna momčad koja u svojim redovima ima brze i agresivne bekove. Njihov najveći forte je njihova zonska obrana 2-3 koju često koriste i krasi ih odličan obrambeni skok iz kojeg brzim protokom lopte uvijek pokušavaju iskontrirati protivnika. Također znaju koristiti zonski pressing koji ako nemaš glavu i rep u napadu može biti koban. Imamo još pet gostovanja i tri domaće utakmice te bi nam tri do četiri pobjede mogle značiti osiguravanje ostanka u ligi – smatra Plantak.


 PERIĆ: VJERUJEMO U NASTAVAK SURADNJE SA ZADROM




Sportski direktor Pero Perić pojasnio je situaciju oko rošade na klupi Borik-Puntamike.
– Tihomir Bujan je odlučio prihvatiti ponudu Zadra i tako se već uključio u rad s momčadi Zadra. Sve je ovo za nas došlo u najnezgodnijem trenutku jer se borimo za prvoligaški ostanak i reagirali smo što je prije moguće. Rješenje se nametalo samo po sebi, a to je Neven Plantak koji je već dugo godina u klubu, vodio je dosada naše juniore i on je kao iskusan trener koji pozna sistem i igrače bio naš prvi izbor – rekao je Perić i poželio nastavak suradnje ova dva kluba u budućnosti.
– Nadamo da će se nastaviti odlična suradnja Borik-Puntamike i Zadra koja je dokazana već preko Jure Šanga, Roka Stipčevića, a sada i Tihomira Bujana – zaključio je Perić.