Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Velika je čast biti Zmagin pomoćnik

Autor:

22.03.2009. 23:00
Velika je čast biti Zmagin pomoćnik

Foto: Sebastian GOVORČIN



Mislim da je biti pomoćni trener jednom stručnjaku, kao što je Zmago Sagadin, velika čast i prilika da se nauči još nešto više. Poznajem prilike u A-1 ligi, a mogu pomoći i sa skutiranjem protivnika – kazao je Bujan.


Tihomir Bujan po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri izabran je za pomoćnika prvom treneru Zadra. Nakon što je bio pomoćnik Danijelu Jusupu i Ivici Buriću u sezoni 1999./2000., sada je na zahtijevanje Zmage Sagadina pozvan da ojača stručni stožer Zadra.
– Dogodila se situacija da je Zmago Sagadin tražio čovjeka s malo više iskustva i znanja o hrvatskoj klupskoj košarci. Prihvatio sam ponudu i malo sam s tom odlukom doveo u nezgodnu situaciju Borik-Puntamiku, jer je u jeku borba za ostanak. Međutim, naišao sam na razumijevanje uprave Borik-Puntamike koja mi je izašla u susret i ja sam im na tome jako zahvalan. Smatram da je Neven Plantak odlično rješenje za mog nasljednika i s obzirom da je dugo godina u klubu i poznaje situaciju, on će se s velikim iskustvom sigurno pokazati kao pravo rješenje – kazao je Bujan.
Nova uloga je ipak malo drugačija od prethodne u Borik-Puntamici?
– Mislim da je biti pomoćni trener jednom stručnjaku, kao što je Zmago Sagadin, velika čast i prilika da se nauči još nešto više. Poznajem prilike u A-1 ligi, a mogu pomoći i sa skutiranjem protivnika, budući da već imam iskustva sa Synergy programom koji nam je ustupio Emilio Kovačić. Taj program sam koristio još dok sam bio trener u Širokom i smatram da Sagadin okupljanjem brojnog stručnog stožera ide u pravom smjeru, a to je dokazao okupljanjem kvalitetnih stručnih ljudi oko sebe – za kraj će Bujan.


 BUJAN OD ZMAGINOG POVJERENJA




– Kada sam došao u Zadar moje je pravo bilo da si izaberem pomoćnika kao što je pravo svakog trenera. Ivan Barančić je krasan mladi dečko, ali on još uvijek nema iskustva koje je meni potrebno. Zbog toga i nismo sklopili s njim ugovor dok nisam vidio prvih mjesec dana kako to funkcionira. Sada počinje prvenstvo Hrvatske i treba nam čovjek koji dobro poznaje ovdašnje prilike i koji poznaje neke momčadi koje ja ne poznajem. To dobivamo dolaskom Tihomira Bujana. Osim toga netko mora preuzeti taj skauting program koji smo dobili od Emilija Kovačića. Do sada se s tim bavio Jure Šango, sada će sve to preuzeti Bujan koji je već radio s tim. Meni treba jedan pomoćnik i to će biti Bujan, a klub je htio da i Barančić ostane s prvom momčadi pa će tako i biti – kazao je Zmago Sagadin o dolasku svog novog pomoćnika, dojučerašnjeg trenera Borik-Puntamike. (R. M.)