Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nećemo biti prolaznici u ovoj ligi

22.03.2011. 23:00
Nećemo biti prolaznici u ovoj ligi


Ova pobjeda protiv Cibone nas definitivno nije zadovoljila i željni smo još većeg dokazivanja te pobjeda – kazao je Škifić


Pogled na  ljestvicu Lige za prvaka  iako je iza nas tek jedno kolo ostavit će na  čudu mnoge košarkaške kibice. Nekome će se učiniti  čudnim da je Borik-Puntamika ispred takvih institucija kao što su  Zagreb, Cibona, Cedevita, Split, ali  23 razlike i dva boda protiv Cibosa  iz subote daje im pravo da se  šepure barem do sljedeće subote  kad im u goste stiže moćna Cedevita. Zašto ne misliti da će i  nakon sljedeće subote prvoligašku  karavanu predvoditi zeleni s Puntamike što predmnijeva skalpiranje  Cedevite. Možda će zvučati nerealno, ali ni Acinim trupama valjda nije svejedno što se može u  subotu dogoditi pred ponovno punim Jazinama gdje je i jedna velika  Cibona morala pred Puntamičanima “skinuti gaće”. Potvrdit će tu  teoriju i Jure Škifić koji vjeruje da  njegova momčad nije rekla posljednju riječ u Ligi za prvaka tko  god se nalazio na drugoj strani  parketa.
– Prije početka Lige za prvaka  zadali smo si cilj da ćemo pružiti  otpor Nlb ligašima i na kraju se  ispostavilo da smo u stanju nadigrati jednog takvog. Cibona jednostavno u subotu nije imala nikakvu šansu protiv onako dobre  izvedbe koju smo pružili pred punim Jazinama. Nevjerojatno je kako smo odigrali u jednom dahu,  izuzetno pametno i kako smo iskoristili atmosferu u svoju korist.  Pokazali smo veliko zajedništvo,  borbenost i nadam se zadovoljili  gledatelje s igrom kojom smo  pružili. Na 27 razlike bacali smo se  po parketu kao da nam se radi o  utakmici života i to je pokazatelj  kako dišemo svi za ovaj klub i jedan  za drugoga.
  Što spremate Cedeviti u subotu?
– Očekuje nas jači protivnik od  Cibone. Momčad od koje boli glava  kad im zaviriš u roster. Na svakoj  poziciji imaju i po tri iznimno  kvalitetna rješenja što nas dovodi u  situaciju da jednostavno moramo u  našoj taktičkoj pripremi žrtvovati  ili riskirati u branjenju njihovih  napada. Hoće li to biti pod košem  ili na vanjskim linijama trener će  znati odlučiti. Činjenica jest da nam  treba još jedna nadahnuta partija  popraćena fanatičnom obranom i  požrtvovnošću. Imat ćemo sigurno  ponovno pune Jazine na našoj strani i onda je zaista sve moguće. Ova  pobjeda protiv Cibone nas definitivno nije zadovoljila i željni smo  još većeg dokazivanja te pobjeda.  Hoće li to biti protiv Cedevite ili u  nekim sljedećim utakmicama treba  vidjeti. No, sigurno nismo odlučili  biti tek prolaznici u ovoj ligi –  zaključio je Škifić.


Odjednom postali interesantni




Cibona nije imala ni u jednom trenutku odgovor na fašu fanatičnu borbenost  i agresivnost. Nevjerojatno je kakvu energetsku moć posjedujete, a mnogi ljudi  pogotovo oni izvan Zadra su mislili da ste vi jedna amaterska momčad koja  trenira tek jednom dnevno te da nećete moći izdržati svih 40 minuta s  Cibonom.
– Na početku utakmice osjetila se ta jedna preplašenost kod Ciboninih igrača koji  su podlegli atmosferi, ali ni nama nije bilo svejedno, jer osim Ružića i donekle  Jurjevića nitko od nas nije igrao pred toliko ljudi. Ipak znali smo iskoristiti to kao  pogodnost i vrlo brzo smo otišli u veliku prednost. Kasnije kako je vrijeme  odmicalo dobijali smo sigurnost iz obrane koju smo igrali i proizvod svega je bila  preciznost u napadu s kojom smo dokrajčili sve njihove nade za povratkom u  utakmicu. Drago mi je da smo pokazali karakter i onu razinu igre koju uglavnom  pokazujemo cijelu sezonu. Samo je sudbina malog kluba da ga se primijeti tek kad  uspije skinuti nekog velikog poput Cibone. Onda odjednom postajemo interesantni  onima koji nas do tada nisu ni primijećivali.