Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Preko Kazimira i Silvija do Santiago Bernabeua

22.03.2016. 23:00
Preko Kazimira i Silvija do Santiago Bernabeua


Kraljevski klub u kraljevski grad dolazi u suradnji s agencijom Be Free Football – Zlatko Marić, Real Madrid Fondacija. Kamp će početi u petak, 1. travnja, kada će trenirati nekoliko skupina nazvanih po igračima Real Madrida: “Modrić”, “Kovačić”, “Ronaldo”, “Bale”, “Ramos”, “Marcelo”, “Kros”, “Benzema”
Real Madrid, deseterostruki prvak Europe i službeno najbolji klub 20. stoljeća prema izboru FIFA-e, u suradnji s HNK Primorac i Gradom Biogradom, prezentirat će na samom početku travnja svoju nogometnu metodologiju za razvoj mladih igrača od 7 do 17 godina. Pripreme za ovaj događaj koji bi trebao doprinijeti promociji Grada Biograda pri samom su kraju, a do sada se na kamp prijavilo 140 mladića. Ostalo je, dakle, tek četrdesetak slobodnih mjesta.
– Planetarni Real Madrid po prvi put u povijesti dolazi u Republiku Hrvatsku, u Biograd na Moru, gdje će od 1. do 5. travnja 2016., na Gradskom stadionu Kazimir i Silvio održati nogometni kamp, ponosno će Marin Uskok, predsjednik HNK Primorac, kluba osnovanog davne 1919. godine.
Biogradski dišpet
A koliki je Real Madrid mamac najbolje pokazuje kako među prijavljenima ima mladih nogometaša iz cijele Hrvatske ali i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske.
– Taj podatak za sve nas u Primorcu je velika stvar. Nadamo se kako ćemo svima koji dolaze izvan Biograda na Mora biti dobri domaćini, da će sa sobom ponijeti lijepe dojmove i uspomene, uvjeren je Uskok.
Seniorima Primorca u Trećoj HNL Jug ne cvjetaju ruže, međutim vodstvu kluba kao da je i zbog toga proradio dalmatinski, ovdje bi rekli biogradski dišpet. Još su žešće prionuli poslu. Glancaju se klupske prostorije, svlačionice i tribine, s puno pažnje i ljubavi uređuje se okoliš Gradskog stadiona, kao i sva tri nogometna igrališta, dva velika travnata i jedan s umjetnom travom.
– Mislim da možemo biti ponosni na to kakav imamo klub, da smo u stanju organizirati i suradnju s velikim Real Madridom. Uvjeren sam da ćemo u svemu uspjeti, tvrdi Uskok.
Veliki broj talenata i trenera iz Zadarske županije i Hrvatske će konačno dobiti pravu prigodu da upoznaju rad i metodologiju po kojima radi slavni klub koji je stvarao nogometnu povijest.
Djeca najvažnija
– Ovo je prije dva ili tri mjeseca bilo poput SF filma. Danas znamo da ćemo kroz ovaj kamp steći nove prijatelje i još više oplemeniti suradnju s Realom Madridom, te da će i sljedećih godina kamp biti kod nas organiziran..
Dolazak najbogatijeg nogometnog kluba na svijetu, madridskog Reala, makar na ovakav način, velika je stvar za Grad Biograd na Moru i Zadarsku županiju.
 – Osobno mi je najvažnije da djeca budu zadovoljna onim što im se nudi. Bez toga sve drugo bi bilo uzaludno, govori Uskok.
Kraljevski klub u kraljevski grad dolazi u suradnji s agencijom Be Free Football – Zlatko Marić, Real Madrid Fondacija. Kamp će početi u petak, 1. travnja, okupljanjem i predajom oprema, dok je svečano otvaranje zakazano za 9 sati. Prvog dana nogometnog kampa će trenirati nekoliko skupina. One će imati imena po igračima Real Madrida: “Modrić”, “Kovačić”, “Ronaldo”, “Bale”, “Ramos”, “Marcelo”, “Kros”, “Benzema”.
– Polaznici kampa Real Madrida u Biogradu će uživati u sadržajnim treninzima i u jednom sasvim novom iskustvu. Njih će na treninzima vodili španjolski treneri koji slične kampove u ime ovog velikog kluba provode diljem Europe, kaže Marić, vlasnik agencije Be Free Football, preko kojeg je sve i počelo.
Timski rad
Treneri u kampu Real Madrida imaju svoj stil rada. Sve što se radi na terenu dječacima će se nastojati učiniti zanimljivim i jednostavnim.
– Program s djecom će biti usmjeren na napredak individualnog treninga u tehnici i taktici, rješavanju problema i donošenju odluka na terenu. Cilj je da mladi igrači osjete vrijednosti koje su povezane s Real Madridom, kao što su timski rad, poštivanje drugih, solidarnost i trud, naglašava Marić, bivši nogometaš Sarajeva iz druge šampionske generacije 1984./1985.
Real Madrid Foundation nastoji promicati svoje vrijednosti kroz sport i obrazovanje, podučavanje djece ljudskim vrijednostima kao što su predanost, odgovornost i timski rad, koji će biti u središtu njihovog uspjeha u budućem radu i životu.
– Cilj je od mladih talentiranih igrača stvoriti svjetske nogometne zvijezde. Svaki trening će uključivati informiranje igrača s ciljevima i sadržajem i zadacima od najjednostavnijih do složenih aktivnosti koje simuliraju natjecanje. Zadaci će se primjenjivati i biti usmjereni za napadače, obrambenu zonu te na specifičnim pozicijama na terenu, ističe Marić.
Bio je puno kandidata za organizaciju kampa Real Madrida, međutim izabran je Biograd na Moru, prvenstveno zahvaljujući ljepoti grada s okruženjem, vodstvu HNK Primorca i Grada, ali i zbog toga jer je iz ovog podneblja zvijezda Reala Luka Modrić.
– Osim što će svaki sudionik kampa dobiti sportsku opremu Reala i diplomu, 15 najboljih i najtalentiranijih igrača ići će u klupski kamp u Madrid, kaže Marić.