Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rekreativna utrka po centru grada

22.03.2016. 23:00
Rekreativna utrka po centru grada


Ovakav format utrke ne viđa se često, istaknuo je Šango. Naime, sve tri utrke kreću u isto vrijeme, i ona od 2,5 kilometara, od 5 kilometara te od 10 kilometara
Utrka Zadar Night Run 2016. koja će se održati 23. travnja s početkom u 21 sat i održava se u tri kategorije, s obzirom na dosadašnje prijave mogla bi okupiti preko 600 trkača, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije u Gradskoj knjižnici.
– Od utrke ove godine imamo velika očekivanja. Očekujemo dosta prijavljenih. Lani je utrka imala oko četiristo trkača, a ove godine očekujemo povećanje od nekih 30 posto. Prema već dosadašnjim prijavama imamo već preko 360 prijavljenih ljudi, što je višestruko nadmašilo prijave lani u isto vrijeme, kazao je Jure Šango iz Atletskog športskog kluba Zadar i Triatlon kluba Zadar.
Povedite i djecu
Ovakav format utrke ne viđa se često, istaknuo je Šango. Naime, sve tri utrke kreću u isto vrijeme, i ona od 2,5 kilometara, od 5 kilometara te od 10 kilometara.
– Na taj način dobivamo masovnost i jednu jako dobru atmosferu na startu. Jer, svi mogu biti dio jedne velike skupine. Također, ovo je rekreativna utrka i najvažniji moment je rekreativno trčanje, pa pozivamo sve ljude rekreativce, pa i one koji tek počinju s trčanjem da se odazovu, jer i za njih smo iskonstruirali utrku od 2,5 kilometra u kojoj može sudjelovati svatko. Lani su u toj utrci na prva tri mjesta bila tri desetogodišnjaka. Želimo da što više djece dođe i pozivamo roditelje, da prijave svoju djecu, da dođu sa svojom djecom, istrče ta dva i pol kilometra i svojim primjerom pokažu kako se to radi, kazao je Šango.
Dolaze trkači
Na jučerašnjoj konferenciji bila su i dva trkača, rekreativac Dragan Jurjević te najbolji trkač u Zadarskoj županiji Ivan Pikunić. Oba su sa svog stajališta pojasnila što trčanje i ovakav vid utrka znače za njih.
– Presretan sam što je Zadar domaćin jedne ovakve utrke. Brojni prijatelji iz Istre i drugih djelova Hrvatske su već najavili dolaske i mogu reći da je Zadar u zadnjih par godina postao pravi trkači grad, kazao je Pikunić.
Što se tiče trčanja kao sporta, pa i rekreativnog, to je područje u kojem uvijek možeš napredovati, pojasnio je Dragan Jurjević.
– Trčati možeš uvijek, pa i po kiši. Prošle godine kada se održavala utrka bilo je ‘hoće li kiša neće, hoće li se trčati ili neće’, na kraju trčiš i po kiši, sa stotinama drugih ljudi. Dođite probajte, trčite, osjetite tu atmosferu trčanja po centru grada jer ona je jedinstvena, poručio je Jurjević.