Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HDZ odbio MODES-u dati mjesto dožupana i dogradonačelnika

22.03.2017. 23:00
HDZ odbio MODES-u dati mjesto dožupana i dogradonačelnika


HDZ je odbio prihvatiti MODES-ove uvjete za koaliciju – rezime je jučerašnjeg sastanka još uvijek aktualnih koalicijskih partnera u gradu i županiji. Kako smo jučer i najavili temeljem saznanja iz HDZ-a, toj stranci nisu odgovarali MODES-ovi zahtjevi za mjesto dogradonačelnika i dožupana na kojemu su sve vrijeme inzistirali, pa čak ni samo jedno od ta dva mjesta. U jednom trenutku, naime, tijekom sastanka govorilo se čak o mogućnosti barem jedne od ovih dvaju dužnosti, no HDZ je već u startu odbio ustupiti obje ove fotelje MODES-u.
Kako MODES nije pristao na neki manji “paket”, koalicijski partneri razišli su se bez dogovora, osim onog o još jednom sastanku. MODES-u je ostavljeno nekoliko dana da razmisli o modelu koaliranja koji im nudi HDZ, međutim, čini se kako je stvar najvjerojatnije riješena i to na način da će koalicija biti raskinuta.
Naime, iako u HDZ-u o tome nisu htjeli govoriti, ono što je sigurno je to da HDZ ni u budućim eventualnim pregovorima neće htjeti pristati na MODES-ove uvjete za dožupansko i dogradonačelničko mjesto. Upitan za sastanak sa MODES-om, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Joso Nekić samo je kratko odgovorio:
– Razgovori se nastavljaju.
U MODES-u pak ne žele komentirati jučerašnji sastanak, ali ostanu li pri dosadašnjem stavu o kontrolnom paketu vlasti u vidu drugog mjesta u Gradu i Županiji, te mjesta u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, od dogovora neće biti ništa.