Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Otvorene prijave za uspon na Sv. Mihovil

22.03.2017. 23:00
Otvorene prijave za uspon na Sv. Mihovil


Drugo izdanje utrke “Gospodar otoka – Uspon na Sv. Mihovil” održat će se 20. svibnja sa startom u 9.30 u Preku i s ciljem na tvrđavi Sv. Mihovila, a točno dva mjeseca prije održavanja, otvorene su prijave putem interneta.
I ove godine projekt “Gospodar otoka – Uspon na Sv. Mihovil” obuhvaća dvije discipline – utrku i rekreativnu šetnju, a organizaciju potpisuju triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko.
Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava predstaviti novi turistički brend “Avantura otok”, kojim se Općina Preko planira promovirati kao destinacija sportsko-rekreativnog turizma.
– Kroz cijeli projekt Avantura otok, čija je prva faza vrijedna oko 1,4 milijuna kuna te je u samoj završnici realizacije, promovirat ćemo neke dosad i neotkrivene atrakcije koje pruža naš otok, što nam je iznimno važno zbog produljenja sezone, odnosno povećanja dolazaka gostiju u predsezoni i posezoni, istaknuo je direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić.
Za prvih 150 prijavljenih sudionika organiziran je besplatan prijevoz brodom iz Zadra.
– Prijave se zaprimaju od ponedjeljka 20. ožujka na e-mail [email protected]. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, matični klub (za utrku), disciplinu u kojoj će sudjelovati (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje/šetnja) i veličinu majice. Kotizacija za prijave do 1. svibnja je 40 kuna, a uključena je majica, priznanje za sudjelovanje na natjecanju i obrok. Za one koji se prijave poslije 1. svibnja kotizacija iznosi 60 kuna, poručio je Ivan Gobin iz triatlon kluba Zadar.
IBAN za uplate(TK ZADAR): HR8324070001100345316.