Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Danas presuda Elvisu Mirkovu

Autor: Suzana Bandić

22.04.2009. 22:00
Danas presuda Elvisu Mirkovu

Foto: Filip BRALA



Na poziv suca Ivice Marinovića, medicinsku ekspertizu dao je vještak dr. Ante Visković koji je pojasnio kako se radi o lakšim, a ne teškim tjelesnim ozljedama kako u optužnom prijedlogu stoji, a nastalim uslijed djelovanja tupog, neravnog predmeta što isključuje sjekiru.


Jučer je na Općinskom sudu u Zadru završen dokazni postupak u slučaju Elvisa Mirkova kojemu se sudi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda nevjenčanoj supruzi Gorani Lukić te mu danas slijedi presuda.
Podsjetimo, Mirkova se prema navodima optužnice tereti da je 24. kolovoza prošle godine, nakon verbalnog sukoba u stanu u Ulici Vjekoslava Klaića na Poluotoku, tupim predmetom nasrnuo na Lukićevu koja je zaradila ozljedu na potiljku i razderotinu na lijevoj lopatici. Tijekom dokaznog postupka Lukićeva je, spomenimo, mijenjala svoj iskaz. Na dan kada je ozlijeđena liječnici Nives Pavić koja ju je zaprimila u Hitnoj medicinskoj pomoći, Lukićeva se povjerila kako ju je napao suprug s kojim živi već pet godina, da bi potom na glavnoj raspravi, decidirano ustvrdila kako je za sve kriva sama te da je ozljede zadobila prilikom nespretnog pada, a pri toj tvrdnji ostala je do danas. Na poziv suca Ivice Marinovića svoju medicinsku ekspertizu dao je vještak dr. Ante Visković koji je pojasnio kako se radi o lakšim, a ne teškim tjelesnim ozljedama kako u optužnom prijedlogu stoji, a nastalim uslijed djelovanja tupog, neravnog premeta, isključivši pritom mogućnost da su ozljede nastale od udarca sjekirom. Svjedočila je i Ana Vukić, susjeda para koja je još jednom posvjedočila kako se tog dana čula vika iz njihovog stana, a potom i na hodniku. Tvrdi kako je jasno razaznala glas Gorane Lukić te da ju je čula kako govori: “Nećeš ti mene tući”. Muški glas za koji nije sigurna čiji je, tvrdi susjeda, joj je odgovorio: “A ti ćeš meni – ma nemoj”.
U završnim riječima koje je Mirkov iznio na kraju rasprave s obzirom da se brani sam, još je jednom negirao krivnju rekavši kako ga Lukićeva lažno tereti s razlogom, a osim toga da njen iskaz kako joj je ozljede nanio nevjenčani suprug, ne dokazuje da je riječ o njemu. Naime, on je jučer sucu Marinoviću rekao kako je Lukićeva često mijenjala partnere pa to može biti veliki broj osoba. Suprotno njemu, tužitelj pak, smatra kako je u cijelosti dokazano kako je Mirkov počinio kazneno djelo za koje ga se tereti te je shodno tome predložio da ga se proglasi krivim.
Podsjetimo, paralelno s ovim, na zadarskom Županijskom sudu u tijeku je suđenje Mirkovu i Lukić i to zbog pokušaja ubojstva Ane Treščec, nevjenčane supruge Tomislava Petkovića Sreće, a koji je u akciji “Selo” uhićen te mu se sudi zbog zloporabe opojne droge.