Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gluhi telefoni između Stanova i Višnjika

22.04.2011. 22:00
Gluhi telefoni između Stanova i Višnjika


KK Zadar i NK Zadar su gradski klubovi, udruge građana, koji na ovaj način nikako nisu pokazali da su u službi tih istih građana


Velika subota, 19  sati. Košarkaška A-1 lige za  prvaka Zadar – Zagreb 19 sati.  Prva HNL Zadar – Inter 19  sati. Ne, nije pogreška, već će  se dvije prvoligaške utakmice  danas u Zadru igrati u isto  vrijeme. Prosječnom gledatelju teško objašnjiv događaj,  ali promjene nema, premda  smo do zadnjeg trenutka vjerovali da će razum odlučiti  drugačije. Nije bilo ni sluha ni  dogovora na relaciji Stanovi –  Višnjik da se termini usklade,  odnosno promijene. Prvi put  ove sezone u isto se vrijeme  igraju košarkaška i nogometna prvoligaška utakmica, ali  praksa da nema koordinacije  između zadarskih klubova iz  različitih sportova odavno je  poznata. Tako smo već bili  svjedočili da se u isto vrijeme  igra Prva odbojkaša liga u Zadru i u Bibinjama, da rukometaši igraju u terminu kada  se na Višnjiku bore Zadar i  Cibona, da košarkašice Zadra  i košarkaši Borik-Puntamike  počnu utakmicu u isto vrijeme… U situaciji kada je sve  manje gledatelja na tribinama, kada zadarski sport živi  teško vrijeme opterećen  skromnim rezultatima teško  je povjerovati da se košarkaši i  nogometaši nisu mogli dogovoriti oko toga u koliko će sati  početi svoje utakmice.
U KK Zadru žale zbog  ovakvog raspleta, ali tvrde da  utakmicu sa Zagrebom nisu  mogli pomicati.
– Termin u 19 sati je određen  zbog televizijskog prijenosa  utakmice na Sportklubu i nije  bilo moguće staviti neku drugu satnicu – tvrdi Nebojša Belić, v.d. direktora KK Zadra.
Na Stanovima također imaju svoja opravdanja.
– Posljednje tri domaće  utakmice usklađivali smo prema terminima košarkaških  utakmica Zadra i Borika. Za  utakmicu s Interom imali smo  dvije mogućnosti, 17 ili 19 sati.  Smatramo da je 17 sati za kraj  travnja prerani termin i zato  smo ostali na tome da igramo  u 19 sati – objasnio je Mladen  Baždarić, tajnik NK Zadar.
Dakle, i jedni i drugi ostali  su u svom kutu, a oni koji su  željeli gledati košarku i nogomet morat će birati. Je li se  dogovor mogao postići? Vjerojatno da, samo čini se da  prave komunikacije između  dva kluba nije ni bilo. I to je u  svemu najžalosnije, tim više  što je riječ o gradskim klubovima, udrugama građana,  koji na ovaj način nikako nisu  pokazali da su u službi tih istih  građana.
 


Biloglav: Nije uredu prema gledateljima




Jerolim Biloglav jedan je od onih Zadrana koji ne propušta  sportske događaje, posebno ne košarkaške i nogometne utakmice.  Kada je doznao da su košarka i nogomet u isto vrijeme, Biloglav je  ostao zatečen time da se dva kluba nisu uspjela dogovoriti.
– To nije u redu prema gledateljima jer su nam uskratili mogućnost da  pogledamo obje utakmice. Posebno je žalosno to što se radi o  utakmicama koje su važne za oba kluba. Ne znam zašto se to dogodilo,  ali to je trebalo izbjeći. Ja ću doći na nogomet jer sam više vezan za taj  sport, uostalom i trenirao sam nogomet. No žao mi je što neću biti na  košarci – rekao je Biloglav.