17 °C
Online izdanje
Petak, 26.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija
RSS feed
Današnji broj
Županija
Povratak
Plaža Ždrijac zabljesnula novim sjajem
Piše: Branko Božić
Foto: Branko BOŽIĆ

Ninski entuzijasti i zaljubljenici u čistu prirodu su povodom Dana planeta Zemlje organizirali akciju čišćenja čuvene ninske plaže Ždrijac. Akcija je također organizirana pod motom Hrvatske turističke zajednice "Volim Hrvatsku - više cvijeća manje smeća". Pored članova Udruge iznajmljivača soba i apartmana Nin te članica Udruge žena "Aenona" Nin u akciji su sudjelovali stanovnici Turističkog naselja Ždrijac i tamošnji vlasnici apartmana i kuća za odmor.

Za vrijeme trajanja akcije sakupljano je suho i razbacano granje, najlonske vrećice, plastične boce, opušci, staklo i suha trava koju je na pješčanu obalo izbacilo more. Sve prikupljeno zbrinut će ninski komunalci. Vrijedne i radišne ruke sudionika akcije zasadile su cvijeće u travom obrasle žardinjere na ulazu na plažu Ždrijac.

Do kraja ovog i početkom narednog mjeseca najavljene su od strane organizatora slične aktivnosti na Kraljičinoj plaži te plaži Vurnaža, a postoji mogućnost da se provede i čišćenje podmorja u ninskoj gradskoj luci.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr