Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dani geografije počeli predstavljanjem Pangee

Autor: Ante Rogić

22.04.2013. 22:00
Dani geografije počeli predstavljanjem Pangee

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Nakon uspješno realiziranoga projekta »Dani geografije 2012.«, te izdavanja prvoga broja časopisa u svibnju 2012. godine Udruga studenata geografije nastavila je s radom te su jučer na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru počeli drugi Dani geografije. Udruga studenata geografije osnovana je još 2004., a njihov časopis od prošle godine promijenio je ime u Pangea. Tako je prvi dan manifestacije ujedno bio prilika za promociju drugog broja časopisa Pangea.
– Drugi broj Pangee izašao je u nakladi od 100 primjeraka. Idući broj izići će u studenom, a dio uredništva će otići jer će najvjerojatnije diplomirati. Broj je šarolikiji što se tiče reportaža, ali sadrži manje članaka, istaknuo je Goran Vuković, član uredništva časopisa. Nakon kraće stanke predstavljen je Odjel za geografiju Sveučilišta u Zadru. Goran Vuković je istaknuo i suradnju sa studentima sa zagrebačkog PMF-a, a Mihovil Mašić i Luciano Krstić predstavili su Klub studenata geografije PMF-a Zagreb i EGEA-e.
Dani geografije 2013. nastavljaju se danas studentskim predavanjima, a dr. sc. Gordan Lukač predstavit će NP Paklenica. Poseban gost ovogodišnje manifestacije je doc. dr. sc. Vuk Tvrtko Opačić koji će održati predavanje pod nazivom »Vikendaštvo u hrvatskom priobalju: jučer, danas, sutra«, u 19 sati na Novom kampusu Sveučilišta. Nakon njega Jana Mijailović će održati predavanje pod nazivom »Svi moji vrhovi«.