Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

S Alkarom je bilo lako, a s Cibonom… (GALERIJA)

22.04.2017. 22:00
S Alkarom je bilo lako, a s Cibonom… (GALERIJA)


– Za otići do kraja, moraš biti spreman raditi velike stvari. Dobiti Cibonu u Zagrebu spada u velike stvari – kaže Aramis Naglić
Zadar može i do kraja, rekao je nakon utakmice trener Alkara Damir Milačić, nakon što je Zadar sa 34 razlike dobio momčad iz Sinja.
– Za Zadar je ovo bio jedan lakši trening, pred ono što slijedi u doigravanju. Zadar izgleda dobro, Aramis Naglić ovdje radi dobar posao. Mi smo uspjeli pred Božić u Sinju Zadrane dočekati na krivoj nozi i dobiti utakmicu. To je za nas bilo važno, a to nam je bila i možda presudna utakmica za ostanak u ligi. Mlada smo momčad, bez pretjerane kvalitete, ali bili smo hrabri, vjerovali da ćemo ostati u ligi i u konačnici smo to uspjeli ostvariti – istaknuo je Milačić.
Dok je on davao izjave nakon utakmice, Zadrani još nisu znali protivnika u doigravanju. Cibona je završila svoju utakmicu i dobila, a čekao se kraj utakmice Cedevita – Šibenik. Pobjeda Cedevite značila je dvoboj Zadar – Šibenik. Poraz Cedevite značio je odlazak u Zagreb i dvoboj protiv Cibone. Dugo se nije toliko čekao rezultat jedne utakmice u press dvorani na Višnjiku. Zajedno s predstavnicima sedme sile, rezultat je čekao i trener Zadra Aramis Naglić. U međuvremenu je iskomentirao i dvoboj s Alkarom.
– Mi smo ostvarili 11. pobjedu u nizu i s tom serijom čekamo doigravanje – rekao je trener Zadrai.
Alkar je bio idealan protivnik Zadru za zadnje kolo. Razlika u kvaliteti zaista je bila očita i domaći igrači su već nakon nekoliko minuta imali ogromnih 15 razlike. Tako je ova utakmica Zadranima koristila kao lakši trening pred početak doigravanja, a trener sastava s Višnjika Aramis Naglić mogao je odmoriti glavne igrače koji gotovo da se nisu ni oznojili u ovoj utakmici.
– Bit će to lijepa serija – bio je prvi komentar trenera Zadra Aramisa Naglića nakon što je Naglić saznao da igra sa sa Cibonom.
– Dvoboji Zadra i Cibone su uvijek klasik.
Nakon toga trener Zadra rekao je i par riječi o idućem protivniku, iako se o „vukovima” više-manje sve zna.
– Izrazito respektiram i momčad Cibone i trenera Damira Mulaomerovića. Imali su jako tešku sezonu, punu padova, neprilika. Igrali su velik broj utakmica i to su odradili pošteno do kraja.
Ali Zadar dugo spremniji nije ulazio u doigravanje, iako niti sada, a niti u eventualnom polufinalu i finalu neće imati prednost domaćeg terena.
– Spremni smo za doigravanje. Spremni smo za Cibonu. Što se tiče motiva, protiv Cibone ga nikada ne nedostaje.
Forma je na strani Zadra. Statistika nije. Od osnutka Hrvatske lige, Zadar niti jednom u doigravanju nije uspio izbaciti Cibonu, ako su Zagrepčani imali prednost domaćeg terena.
– Za otići do kraja, moraš biti spreman raditi velike stvari. Dobiti Cibonu u Zagrebu spada u velike stvari.


ZADAR – ALKAR 101:67


(42:9, 19:14, 21:17, 19:27)
ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja 1000. Suci: Tomislav Prpić, Damir Palavara, Domagoj Marunica.
ZADAR: Vladović 13, Jelenković 12, Krajina 6, Georgiev 8, Jurica 9, Špaleta 8, Brzoja 4, Marinković 9, Barać 3, Ramljak 8, Kovačević 11, Mazalin 10. Trener: Aramis Naglić.
ALKAR: Boban 5, Svalina 2, Modrić 7, Dominović 11, Šimunović-Erpušina, Vrkić 8, Gaurina 15, Bilandžić, Jurela, Šarac, H. Vučić 11, K. Vučić 8. Trener: Damir Milačić.