Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Uz prijetnju pištoljem opljačkao “Fortunu”

Autor: Suzana Bandić

22.05.2009. 22:00
Uz prijetnju pištoljem opljačkao “Fortunu”


Maskirani muškarac u ranim tridesetim godinama u četvrtak navečer upao je u turističku agenciju i mjenjačnicu “Fortuna tours” te uz prijetnju pištoljem djelatnici odnio utržak od gotovo šest tisuća kuna


Turistička agencija i mjenjačnica “Fortuna tours” na Branimirovoj obali našla se u četvrtak u večernjima satima na meti, policiji još uvijek nepoznatog maskiranog razbojnika koji je uz prijetnju pištoljem od zaposlenice ukrao novac i pobjegao.
Iako je riječ o vrlo frekventnoj lokaciji neposredno kraj zadarskog Gradskog mosta, a u istom se objektu nalaze i kavana “Branimir”, trgovina “Konzum”, pekarnica i dva novinska kioska, čini se kako očevidaca pljačke nije bilo.
No, kako neslužbeno doznajemo, razbojnik je prema svemu sudeći prije pljačke čekao najpovoljniji trenutak za prepad u polumraku obližnjeg parkirališta.
Kako smo uspjeli saznati, riječ je o mlađoj muškoj osobi, najvjerojatnije u dobi između 25 i 30 godina, visine oko 185 centimetara, mršavije građe.
 U trenutku pljačke bio je odjeven u tamne hlače i tamni gornji dio trenirke s kapuljačom koju je navukao preko glave, djelovao je vrlo neuredno i bio neobrijan, a oči je prekrio tamnim sunčanim naočalama, pa se pretpostavlja kako je riječ o ovisniku.
Mladić je u agenciju ušao pred samo zatvaranje oko 19.40 sati iskoristivši trenutak kad je zaposlenica u prostoriji ostala sama i čistila prostoriju. Bila je okrenuta leđima prema ulaznim vratima, a kad se okrenula razbojnik je “zagrmio” nek mu da novac te ju upozorio kako ne misli da se šali držeći jednu ruku na pištolju koji mu je bio za pojasom.
 Šokirana i prestravljena žena, u strahu za svoj život, otvorila je kasu i razbojniku dala novac, nakon čega je on otrčao u nepoznatom smjeru.
Samo nekoliko minuta kasnije na mjesto događaja došla je policija koja je obavila kriminalistički očevid. Utvrđeno je kako je razbojnik sa sobom odnio pet tisuća i 700 kuna.
Za pljačkašem se intezivno traga te je protiv njega podnesena kaznena prijava.
Podsjetimo, na gotovo identičan način prije točno dva mjeseca opljačkana je i sportska kladionica “Super sport” na Putu Bokanjca.
Tamo je, također pred samo zatvaranje, upao maskirani muškarac i uz prijetnju pištoljem djelatnici iz kase uzeo oko pet tisuća kuna. Imao je kapuljaču na glavi, a lice je prekrio maramom.