Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vladović: Pet na pet smo jači

Autor:

22.05.2009. 22:00
Vladović: Pet na pet smo jači


Upravo u igri pet na pet mi imamo šansu jer Krstić i Mulaomerović odlično koriste tu “pick” igru na Tomića i Žorića – kaže Vladović
Košarkaše Zagreba danas u Trnskom očekuje druga utakmica polufinala doigravanja sa Zadrom. Nakon visokog poraza u prvoj utakmici u dvorani Krešimira Ćosića pokušat će uzvratiti Zadranima i vratiti seriju ponovno u utorak u Krešin dom. Tako razmišlja i brojna zadarska kolonija u Zagrebu, a nju predvodi donedavni kapetan Zadra, Jakov Vladović. Njegov učinak je u prvoj utakmici bio na razini ostatka njegove momčadi, mizeran. No, najavljuje puno drukčiji Zagreb danas u Trnskom.
– Izgubili smo tu prvu utakmicu doigravanja potpuno zasluženo, jer smo prikazali najgore izdanje ove sezone. Nije nas ništa išlo i ta utakmica nije bila ni blizu svih naših dvoboja sa Zadrom ove sezone koje su sve bile u egalu. Mi smo ušli premekano u utakmicu za razliku od Zadra koji nas je nadskakao i upravo iz tih drugih i trećih napada često znao kažnjavati, kaže Vladović.
Zadar je uspio u toj utakmici ono što nisu cijele sezone uspijevali. Zaustavili su Tomića i Žorića i posao je bio dosta olakšan.
– Istina. Zaštopali su nam unutarnju igru koja nam je jedna od jačih strana. Nismo imali taj balans unutarnje i vanjske igre i izgubili smo ritam utakmice krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Kasnije je Zadrane krenuo šut i povratak u utakmicu je bio nemoguć- pronašao je razloge porazu, Vladović.
Koji je recept da se u utorak ponovno vratite u Zadar?
– Kao prvo, moramo kvalitetnije prići samoj utakmici. Moramo igrati našu igru koja se uglavnom bazira na toj pozicijskoj košarci i iskoristiti naše kvalitete. To je prije svega golemo iskustvo na mjestu organizatora igre koju predvode prekaljeni Krstić i Mulaomerović. Upravo u igri pet na pet mi imamo šansu jer njih dvojica odlično koriste tu “pick” igru na Tomića i Žorića. Također, trebamo usporiti igru Zadra jer nemaju pravog teškog centra i upravo im je brzina najjača strana. Usporavanjem ritma utakmice imamo veće šanse- mišljenja je Vladović.
Vraćate se polako nakon dugog izbivanja s terena. Forma se još uvijek traži.
– Nakon tri i pol mjeseca izbivanja s terena teško je vratiti se u formu. Srećom smo na toj poziciji razigravača dobro popunjeni tako da se nije previše osjetio moj izostanak. Sad sam tu i pokušat ću koliko god mogu pomoći Zagrebu da ne ispadne kako je ovo posljednja utakmica sezone – nada se Vladović.