Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Jazine nikad više Kazalište lutaka

22.05.2011. 22:00
Jazine nikad više Kazalište lutaka


Zadarski lutkari uspjeli su još jednom napuniti malu dvoranu u Jazinama. Ovoga puta to bi trebao biti i posljednji put da lutkari igraju u Jazinama, a zadarski mališani uskoro bi trebali predstave gledati u novoizgrađenoj zgradi Kazališta lutaka.
Svoju dionicu puta Jazine su završile prvom predstavom lutkara Kazališta lutaka Zadar, Nazorovom “Crvenkapicom”. I dok su mališani nesvjesni posebnosti situacije oduševljenim pljeskom pozdravili kraj predstave glumcima su se miješale emocije. Možda će se još nekad vratiti u Jazine, ali Jazine više nikad neće biti Kazalište lutaka. Suze, smijeh, nostalgija i olakšanje, sve se to miješalo u očima glumaca.
– Osjećaji su svakako izmješani. Kao što znate trebali bismo prijeći uskoro u novu zgradu pa nam se pomiješala nostalgija, tuga, ali i želje i nadanja zbog nečeg novog. U mojim Jazinama ostalo je toliko uspomena, tamo smo napravili toliko krasnih predstava, upoznala toliko divnih ljudi, od glumaca, redatelja, djece. U jednom trenutku čak sam i zaplakala, priznala je glumica Gabrijela Meštrović- Maštruko koja u Jazinama glumi posljednjih 24 godine svoje karijere. Otkriva kako su slično iskustvo proživljavali i ostali njezini kolege.
Bez obzira na nostalgiju zadarske lutkare od sada ćemo gledati u novoj zgradi. Nakon 60 godina rada, svih uspjeha i nasmijanih dječjih lica zaslužili su vrhunske radne uvjete. Nakon SLUK-a, za vrijeme kojeg će Zadar gledati najbolja hrvatska lutkarska kazališta, mališani će pljeskati na novoj adresi.
– Moramo ići dalje i prihvatiti nešto novo, ali moje Jazine uvijek će ostati u mom srcu. S nestrpljenjem iščekujemo useljenje, ali prostor je prostor, ljudi su ti koji ga oplemenjuju i mislim kako ćemo i naš novi prostor uspjeti obojiti kreativnošću, kvalitetnim predstavama i veseljem, zaključila je Meštrović-Maštruko.