Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kod Malovana poginuo motociklist

22.05.2011. 22:00
Kod Malovana poginuo motociklist


Motociklist se kao treći u koloni, vozeći za dvojicom prijatelja koji su bolje poznavali cestu, svojom “hondom” kretao prema Kninu. Ulaskom u zavoj na predjelu Malovana izgubio je kontrolu nad motociklom, sletio s ceste uslijed čega je preminuo na mjestu
Još jedan mladi život izgubljen je na zadarskim prometnicama, a smrtno je stradao 38-godišnji motociklist Andrej Čubela iz Velike Gorice.
Nesreća se dogodila u subotu ujutro, nešto prije 9 sati, na državnoj cesti Gračac – Knin, a prema informacijama iz policije koja je nakon nesreća obavila očevid, uzrok nesreći neprilagođena je brzina stanju kolnika.
Motociklist se kao treći u kolnoni, vozeći za dvojicom prijatelja koji su bolje poznavali cestu, svojom “hondom” kretao prema Kninu. Nakon što su prošli zavoj na predjelu Malovana i došli do jednog raskrižja primijetili su da ih 38-godišnji prijatelj ne slijedi pa su se zaustavili kako bi ih sustigao. No, kako se nije ni nakon nekoliko minuta pojavio, niti su čuli zvuk njegova motocikla, dvojica prijatelja krenuli su svojim motociklima natrag i u zavoju naletjeli na kacigu svog prijatelja. Nedaleko, u jarku uz prometnicu, ležao je i motocikl te beživotno tijelo njihova prijatelja. Iako dvojica prijatelja tvrde da nisu vozili brzo, policija izvještava kako je upravo zbog brzine 38-godišnjak u zavoju izgubio kontrolu nad motociklom i izletio.
Motociklist iz Velike Gorice druga je ovogodišnja žrtva koja je na županijskim cestama život izgubila u prometu upravljajući motociklom. Podsjetimo, prije svega dva mjeseca u izlijetanju s prometnice zbog prevelike brzine nedaleko Starigrada život je izgubio također jedan 38-godišnjak, inače slovenski državljanin. Od početka godine ovo je osma žrtva koja je na gradskim i županijskim cestama izgubila život u svega pet i pol mjeseci što je za tri života više nego u istom vremenu lani. Taj problem zamijetio je i novoimenovani načelnik PU zadarske koji je nakon dolaska odmah ukazao na veliku smrtnost u prometu najavivši niz preventivnih akcija od kojih se prema naputku MUP-a redovito provode ove: “Brzina”, “Alkohol”, “Pojas” i “Akcija vikend”.