Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prva pričest u crkvi Sv. Šime

22.05.2011. 22:00
Prva pričest u crkvi Sv. Šime


Tijekom misnog slavlja koje je u crkvi Sv. Šime u Zadru na petu vazmenu nedjelju predvodio župnik don Josip Lenkić, šestero djece primilo je sakrament Prve svete pričesti, kojim će još više živjeti u zajedništvu s Bogom slušajući Božju Riječ i primajući Kruh života, to jest samoga Krista u bijeloj hostiji. Djecu je za sakrament Prve svete pričesti pripremala vjeroučiteljica Ljiljana Blaslov. Nakon propovijedi u kojoj je don Josip govorio o daru euharistije, i recitacije “Majko, upali svijeću” slijedila je obnova krsnih obećanja, a zatim su prvopričesnici izrekli krasnoslov “Na Isusovu vrelu”.  
– Dragi prvopričesnici, vi ste već po krštenju ugrađeni u zajednicu Crkvu, a sada na poseban način prvi put primate Isusa u svoje srce, pristupate za stol ljubavi njegove, kazao je don Josip Lenkić.
Krist nam ostavlja svoj dar, sama sebe u kruhu i vinu, naveo je don Josip dodajući da će primanjem pričesti djeca nositi Isusa u svijet, obitelj, društvo, školu, na ulice, a u međusobne odnose radost i mir.
 Prvopričesnici župe Sv. Šime u Zadru: Dora Vitori, Anđela Travica, Ivona Božena Mraović, Marinela Božena Beretin, Lana Artuković i Mislav Artić.