Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

S pištoljem u ruci maskirani razbojnik opljačkao Sonik

22.05.2011. 22:00
S pištoljem u ruci maskirani razbojnik opljačkao Sonik


Vičući “Pljačka! Daj novac!”, maskirani razbojnik s pištoljem u ruci kojeg je najprije prislonio na glavu zaposlenici, a potom ga i repetirao, opljačkao je trgovinu Sonik na Voštarnici iz koje je pobjegao s oko dvije i pol tisuće kuna
Nepoznati maskirani muškarac uz prijetnju pištoljem opljačkao je u subotu ujutro trgovinu “Sonik” u Velebitskoj ulici, na predjelu Voštarnice.
U trgovinu koja se nalazi u zatvorenom dvorištu između stambenih zgrada naoružani je razbojnik upao u 10.45 sati, a u namjeri da se domogne novca nije ga spriječilo ni to što je u tom trenutku osim dvije zaposlenice (38 i 46 godina) u trgovini bila i jedna ženska osoba. Odmah s vrata razbojnik je uperio pištolj u glavu blagajnice upravo u trenutku dok je kupcu naplaćivala račun. Vičući “Pljačka! Daj novac!”, zaprijetio joj je repetiravši pištolj nakon čega je ona u strahu za svoj život pozvala šeficu koja se u tom trenutku nalazila u prostoriji namijenjenoj zaposlenicima. Vidjevši o čemu je riječ ona je blagajnici rekla neka mu izruči sav novac iz registar kase, što je trgovkinja potom i učinila. Nakon što je razbojnik pokupio novac i to oko 2.500 kuna, polog blagajne i utržak, s plijenom je pobjegao u nepoznatom smjeru, a prestrašene trgovkinje odmah su pozvale policiju koja je provela očevid te pokrenula intenzivnu potragu za razbojnikom kojemu slijedi kaznena prijava.
Posljednje razbojstvo u Zadru se dogodilo prije svega pet dana, a tada je također opljačkana trgovina i to u sred bijela dana. Na meti maskiranom i nožem naoružanom razbojniku tada se našla trgovina Bakmaz u sporednoj i slabo prometnoj uličici nedaleko Veterinarske stanice Zadar. Desetak dana ranije uz prijetnju pištoljem iz kojeg je u jednom trenutku jedan od dvojice maskiranih razbojnika i zapucao, opljačkana je kockarnica Osmica iz koje je odnesena veća količina novca.
Razbojstvo u trgovini Sonik deseto od početka godine.
Od tog ukupnog broja policija je uspjela riješiti dva, dok je neriješenih ostalo sedam slučajeva u kojima je sudjelovalo ukupno jedanaest osoba.
Iako se ta brojka čini značajnom, statistički podaci pokazuju da je situacija ista kao i protekle godine, kažu u policiji, s tim da je opao broj razbojstava u kladionice i mjenjačnice koje su protekle godine bile najčešće mete provalnicima.
Kao počinitelji posljednjih dviju pljački navode se po jedan maskirani i naoružani razbojnik, dok su u tri koje su im prethodile, one u kockarnicu “Osmica” te recepcije hotela Adriana i Porto, počinitelji imali i po jednog pomagača.
Sonik na Voštarnici četvrta je trgovina koja se našla na meti razbojnicima od početka godine. Najprije je u siječnju počinjeno razbojstvo također u trgovinu Sonik na Voštarnici, potom u Bakmaz na Bulevaru, te krajem travnja ponovno u Sonik na Branimirovoj obali. Spomenuta razbojstva počinjena su također uz prijetnju pištoljem, a za počiniteljima se još uvijek traga.
 


Još se traga za “maštovitim” pljačkašima zlatarnice


Usred bijela dana, 4. travnja, misteriozno je opljačkana zlatarnica “Glasnović” u trgovačkom centru Relja. Osam dana kasnije policija je utvrdila da su provalu najvjerojatnije izvršile tri nepoznate muške osobe odjevene u radne kombinezone za deratizaciju i dezinsekciju. U bijelim kombinezonima i s maskama preko lica trojica su se muškaraca navodno lažno predstavila kao djelatnici službe za deratizaciju i dezinsekciju nakon čega su provalili u zlatarnicu. Odnijeli su nakit vrijedan više od 100 tisuća kuna. Policija još uvijek traga za “maštovitim” provalnicima, a sumnja se i kako su iste osobe počinitelji i niza posljednjih razbojstava.