Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Umirovljenicima provalio u prostorije i odnio alkoholna pića

22.05.2011. 22:00
Umirovljenicima provalio u prostorije i odnio alkoholna pića


Na meti nepoznatog provalnika ponovno su se našle prostorije “Matice umirovljenika grada Zadra” u Ulici Franje Tuđmana. Nepoznati drznik provalio je u prostorije pod okriljem noći s četvrtka na petak i otamo odnio još neutvrđenu količinu alkoholnog i bezalkoholnog pića. Šteta će biti utvrđena naknadno. Slijedi kaznena prijava.
Iz kuće u izgradnji ukraden trimer
Zadarska policija izvijestila je da je u vremenu od 16. do 20. svibnja 2011. godine nepoznati počinitelj provalio u kuću u izgradnji u Ljubču, inače u vlasništvu 58-godišnjaka. Lopov je otamo ukrao motorni trimer “Farmer pro cg 330b” vrijedan oko 1.200 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja policija je podnijela kaznenu prijavu.
Dvojica muškaraca potukli se dva puta u dva dana
Naoružan bodežom oštrice 32 centimetra i letvom u petak oko 15.30 sati 24-godišnji Zadranin nakon kraće prepirke nasrnuo je na pet godina starijeg poznanika. Incident u kojemu su dvojica mladića jedan drugome zadali više udaraca po tijelu dogodio se u Ulici Josipa Jovića, nedaleko zgrade Mjesnog odbora Ričine. – Obojica muškaraca su zadobila lakše tjelesne ozljede zbog kojih je 24-godišnjak zadržan na promatranju u Općoj bolnici u Zadru – izvijestili su iz policije koja je protiv starijeg muškarca podnijela optužni prijedlog uz pojašnjenje kako su se dvojica muškaraca i dan ranije sukobila na predjelu Bulevara, u Ulici Ante Starčevića. Dojavu o tom incidentu policija je zaprimila oko 16 sati, a tada je 29-godišnjak verbalno i fizički napao 24-godišnjaka. Kriminalističko istraživanje u ovom slučaju još uvijek je u tijeku.
Pao s gradilišta i teško se ozlijedio
Teške ozljede zadobio je 69-godišnji Sukošanac koji je u petak, nešto iza 17 sati u sukošanskom predjelu Nadinići pao s kata kuće u izgradnji. Nakon pada s visine od četiri metra muškarac je prevezen u Opću bolnicu u Zadru gdje je zadržan na liječenju.
Iz Jadrolinijinog salona ukraden LCD televizor
U subotu, u ranim jutarnjim satima, nepoznati je počinitelj iz salona koji koriste članovi posade trajekta “Hanibal Lucić” u vlasništvu poduzeća “Jadrolinija” ukrao LCD televizor. Materijalna šteta procijenjena je na oko 2.500 kuna, a policija koja intenzivno traga za počiniteljem protiv njega je podnijela kaznenu prijavu.
S parkirališta ukraden skuter
S parkirališta u Ulici R. K. Jeretova nepoznati je počinitelj u subotu tijekom noći ukrao moped marke “superking” zadarskih registarskih oznaka. Materijalna šteta pričinjena 30-godišnjoj vlasnici procijenjena je na oko 5.000 kuna. Policija traga za skuterom i počiniteljem kojemu slijedi kaznena prijava.