Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Više smještaja, više turista!

Autor: Valentina Mlađen

22.05.2013. 22:00
Više smještaja, više turista!

Foto: Adam VIDAS



Tri udarna mjeseca turističke sezone svakim su danom sve bliže te se turistički djelatnici već sad pripremaju kako bi privukli što više gostiju. Na dobar program osobito se oslanjaju turističke zajednice otočnih mjesta kojim se trude namamiti goste da od gradskih središta svoj odmor odluče provesti na otoku.
Iako ih do prave sezone dijeli još nekoliko tjedana, u TZ Općine Preko već su odavno spremni za veće navale gostiju.
– Pod nadležnošću naše turističke zajednice je sedam otočnih mjesta i za svako od njih imamo više-manje definiran program te samo čekamo neke konačne potvrde. Uz neizostavne fešte, tu su i kulturna događanja, ali i aktivni turizam, pojašnjava Ante Brižić, direktor TZ Općine Preko.
Ono što je sigurno tradicionalne su fešte koje svakog ljeta na Ugljan dovode ne samo turiste, već i brojne Zadrane. To su svakako neizostavna Bijela noć i Priješka legrica, a tu su i ribarske noći u Kalima, Čeprljanska fešta kao i fešta za Veliku Gospu, Sestrunjska noć, Petrovo u Poljani… Poznato je da Preko svako ljeto ugosti neko od aktualnih imena hrvatske glazbene scene, a veliki koncert neće izostati ni ove godine.
Očekuje se i porast broja turista, a Brižić se nada kako će on iznositi oko 5% više u dolascima.
– Od kad je Hrvatske svake godine bilježi se sve uspješnija sezona. Nadamo se da će se trend nastaviti i ove godine, osobito s obzirom na povećane kapacitete, naročito u privatnom smještaju, kaže Brižić aludirajući na legalizaciju koja je donijela i veći broj dozvola.