Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Cvjetna piramida u uvali Jazine

22.05.2016. 22:00
Cvjetna piramida u uvali Jazine


Cilj nam je svake godine uvesti neki mali cvjetni detalj u gradu koji će razveseliti svojim bojama i mirisima. S obzirom na to da nam je sada svima uvala Jazine postala prekrasna šetnica odlučili smo je još malo uljepšati i oplemeniti, rekla je Zrinka Prusac
Da uvijek mogu bolje, više i da nikada ne miruju još jedanput su dokazali i pokazali kreativci iz zadarske tvrtke Nasadi d.o.o. Naime, nakon što je uvala Jazine zasjala u svom punom sjaju, stručni tim ove tvrtke dao je svoj doprinos pa je tako jučer tamo postavljena cvjetna piramida.
– Cilj nam je svake godine uvesti neki mali cvjetni detalj u gradu koji će razveseliti svojim bojama i mirisima. S obzirom na to da nam je sada svima uvala Jazine postala prekrasna šetnica odlučili smo je još malo uljepšati i oplemeniti. U Jazinama do mora, su postojeće gredice kvadratnog oblika i različitih veličina koje će biti posađene ovaj tjedan, a onda smo odlučili napraviti i novu cvjetnu instalaciju vertikalnog oblika i puzajućih biljaka koje će ispuniti piramidu i uklopiti se s postojećim gredicama – rekla je Zrinka Prusac autorica ideje i izvršna direktorica zadarskih Nasada.
Prema njezinim riječima, zamisao je da piramida bude što šarenija pa će je stoga i sačinjavati biljke – ljetnice kao što su – petunije, surfinije, eleri, tagetesi te trajnice kao što je primjerice – lantana, aptenija koje su i inače, iz rasadnika Cerodol na Žmirićima koji je dio zadarske tvrtke Nasadi d.o.o.
– Konstrukcija je rađena od dasaka koje su ispunjene zemljom koja je bila gotova u jednom danu. I na kraju, odabrali smo Jazine između ostaloga i jer je to frekventno mjesto te na taj način želimo pokazati da Nasadi stalno rade i nastoje biti inovativni u svom području hortikulturnog uređenja – zaključila je Zrinka Prusac.
No oni su svoju inovativnost doista već dokazali i pokazali i ove godine među ostalim i na drugoj po redu manifestaciji – Cvijet Zadra koja se prošloga mjeseca od 21. do 24. travnja održavala na zadarskoj rivi sa svečanim otvorenjem na Forumu.
Predstavila su se brojna komunalna poduzeća iz cijele Hrvatske kao i privatne hortikulturne tvrtke koje su svojim cvjetnim kreacijama uljepšali zadarsku rivu. Gredice su i ovoga puta bile prepuštene volji i mašti izlagača a njihove instalacije mogu se i sada vidjeti na rivi jer ih djelatnici Nasada pomno paze i “maze”.