Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sedamdeset godina za dobrobit djece i mladih

22.05.2016. 22:00
Sedamdeset godina za dobrobit djece i mladih


Izložba, koja će trajati do 10. lipnja 2016., dio je programa Dana tehničke kulture koji se obilježavaju u Zadarskoj županiji od 7. svibnja do 15. lipnja raznolikim događanjima u povodu 70. obljetnice djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture
Organizirani oblici djelovanja u tehničkoj kulturi 1946. – 2016. naslov je izložbe otvorene sinoć u Gradskoj loži. Izložba, koja će trajati do 10. lipnja 2016., dio je programa Dana tehničke kulture koji se obilježavaju u Zadarskoj županiji od 7. svibnja do 15. lipnja raznolikim događanjima u povodu 70. obljetnice djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture. Duško Kraljev, predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije kazao je kako baviti se tehničkom kulturom znači dug život.
Nema osrednjosti
– Sve to daje volju za rad, možemo vidjeti što djeca rade. Mi u Hrvatskoj ne možemo biti osrednji, moramo biti izvrsni. Na ovoj izložbi čete vidjeti što rade udruge. Zajednica tehničke kulture je bila prije nas, bit će i poslije, kazao je Kraljev. Okupljene je pozdravila i Zdenka Terek, glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture, istaknuvši kako im je glavni cilj bavljenje djecom i mladima.
– Time svi zajedno pokušavamo napraviti nešto za ovo društvo. Zadar ima prekrasnu zajednicu, iskreno se nadam da će i sljedećih sedamdeset godina raditi na dobrobit djece i mladih, poručila je Terek.
Sinoćnje otvorenje izložbe uveličao je nastup učeničkog zbora Osnovne škole Šime Budinića, pod vodstvom maestra Tomislava Pehara. Nastupili su s pjesmama Killing me softly i Money, money te dobili veliki pljesak.
Izložbu otvorio petaš
U ime Grada Zadra sve je pozdravio zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, podsjetivši na sve zaslužne u prošlih sedamdeset godina. Istaknuo je dobru suradnju Grada i Zajednice tehničke kulure, navevši kako je Zajednica redovito u proračunu te se nada kako je i to doprinijelo uspjehu. S pjesmom Alleluja nastupili su učenici Ivan Grganović i Roko Marcelić, a potom je u ime Zadarske županije okupljene pozdravio dožupan Rudolf Dvorski.
– Mladi pokazuju sve ono zbog čega moramo ulagati i dalje u tehničku kulturu. Drago nam je da postoje ovakvi ljudi koji svojim znanjem podupiru djecu, oni su naša budućnost, poručio je Dvorski.
Nakon što je Nika Zekić otpjevala pjesmu Euforija izložbu je otvorio Mario Ljubičić, učenik petog razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.