Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tornado oslikava novi mural s likom Kreše Ćosića

22.05.2017. 22:00
Tornado oslikava novi mural s likom Kreše Ćosića


U povodu 22. godišnjice smrti košarkaškog vizionara, legende svjetske, hrvatske i zadarske košarke Krešimira Ćosića, koja će se obilježiti 25. svibnja, pripadnici Udruge navijača Tornado već su izradili jedan mural, dok je drugi u izradi. Murali će se smjestiti jedan uz drugi na već poznatome mjestu, na zidu nebodera u središnjem dijelu ulice Ante Starčevića, Bulevara.
Kako nam je kazao Vice Genda iz UN Tornado na prvom muralu već je oslikan grb njihove udruge s jednog od transparenata njihove navijačke skupine.
– Poznato je kako smo prije gotovo devet godina na istome mjestu oslikali prvi mural u spomen na našega Krešu, no nije nam izgledao dovoljno dobar pa smo ga prebojali, kako bi otvorili prostor za izradu novoga. Do samog dana Krešine smrti završit ćemo oslikavanje drugog murala. Međutim, tu ne mislimo stati, već planiramo cijelog ljeta oslikavati murale po zidovima zadarskih kvartova, a koliko će ih biti ovisit će o našim novčanim mogućnostima, govori Genda, dodajući kako će svi murali biti oslikani simbolima Košarkaškoga kluba Zadar i grada Zadra.