Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Saši Martinoviću prvi Pozdrav ljetu

Autor:

22.06.2009. 22:00
Saši Martinoviću prvi Pozdrav ljetu


Međunarodni majstor Saša Martinović pobjednik je prvog brzopoteznog turnira Pozdrav ljetu ŠK Zadra koji je održan u nedjelju. Martinović je turnir završio bez poraza, s 22,5 boda od dvadeset i tri moguća, a remi mu je održao jedino Patrick Levačić. Drugo mjesto pripalo je Fide majstoru Ivanu Jakiću sa 21 bodom, a treće međunarodnom majstoru Patricku Levačiću sa 20,5 bodova.
Turnir Pozdrav ljetu je okupio dvadeset i četiri igrača, praktično najjače šahiste Zadarske županije. S obzirom na jak sastav turnira slobodno se može reći kako se radilo o neslužbenom brzopoteznom prvenstvu Zadarske županije. Od najjačih izostao je Bibinjac Saša Režan, a zbog sudjelovanja na kadetskom prvenstvu nije igrao ni talentirani kasperovac Toni Petrušić. Ideja uprave ŠK Zadar jest da Pozdrav ljetu postane tradicionalan turnir koji će se održavati svake godine treću nedjelju u lipnju.
Već na početku turnira znalo se da će se borba za prvo mjesto voditi između Saše Martinovića, Ivana Jakića i Patricka Levačića. Prednost je bila na strani Saše Martinović zbog njegova profesionalnog pristupa šahovskoj igri. Svoj studiozni rad na šahu on je na kraju i uvjerljivo naplatio. O njegovu uspjehu svjedoči i činjenica da je drugoplasiranom Jakiću pobjegao za čak 1,5 bodova. Od običnih smrtnika najbolji je bio Neven Troskot koji na četvrtom mjestu slijedi vodeći trojac. Troskot je turnir završio sa 18 bodova, s dva boda više od petoga Damira Kljake.
Poredak: S. Martinović 22,5, Jakić 21, Levačić 20,5, Troskot 18, Kljako 16, Jerković, Solomun 14,5, Lukić 13, Vidović, Drča 12,5, Stipić 12, Malešević 11, Pešušić 10, Maroja, F. Martinović, Halim 9,5, Rebov, Bubičić 8,5, Žeželj 7,5, Ciglar 6,5, Žmirić 6, Perinović 5, Jambrešić 4, Kostić 3,5