Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stojčević sedmi s četvercem

Autor:

22.06.2009. 22:00
Stojčević sedmi s četvercem


Veslač zadarskog Jadrana Josip Stojčević nastupio je u posadi hrvatskog četverca bez kormilara na drugoj regati Svjetskog kupa u Münchenu i osvojio sedmo mjesto. U posadi četverca veslali su još Alen Banovac iz splitskog Gusara, Ante Janjić iz osječkog Iktusa te Marin Bogdan iz riječkog Jadrana. Druga regata Svjetskog kupa održana na olimpijskoj stazi u Münchenu okupila je nešto više posada negoli prva regata u Banyolesu.
Tako je naš četverac u prvoj utrci eliminacija morao izboriti ulazak u polufinale, što je osvajanjem trećeg mjesta u svojoj eliminacijskoj skupini i uspio. Slijedio je nastup u polufinalu u kojem su bili blizu trećeg mjesta koje je vodilo u finale, ali su na kraju ipak zauzeli četvrto mjesto te se nisu uspjeli plasirati u finale.
U utrci B finala četverac je, vodeći od starta do cilja utrke, osvojio prvo mjesto, odnosno sedmo u ukupnom poretku. Veliki uspjeh na regati postigao je hrvatski četverac na pariće u sastavu: Valent Sinković, Martin Sinković, Damir Martin i David Šain, koji je u finalu, u odličnoj utrci, osvojio prvo mjesto ispred olimpijskih pobjednika Poljaka. Zadnja regata Svjetskog kupa, koja je ujedno i najjača provjera pred samo Svjetsko prvenstvo koje će se održati u poljskom Poznanu, tradicionalno se održava u Luzernu početkom srpnja.