Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Turisti ostali bez novca i kartica

Autor: Suzana Bandić

22.06.2009. 22:00
Turisti ostali bez novca i kartica

Foto: Adam VIDAS



Tijekom proteklog vikenda zadarski su policajci imali pune ruke posla, kako na području grada, tako i u okolnim mjestima, gdje se dogodio niz krađa i provala, a na meti lopovima sve češće su turisti koji borave na zadarskom području.
Tako je nepoznati drznik u nedjelju, u vremenu između 12 i 14 sati u mjestu Bibinje iskoristio nepažnju 55-godišnjeg Talijana te mu je iz nezaključanog osobnog vozila odnio novčanik s novcem i bankovnim karticama, fotoaparat i dalekozor. Materijalna šteta iznosi oko dvije tisuće kuna.
A bez 17 tisuća kuna ostala je 49-godišnja L. H. K., koja je u ponedjeljak nešto iza ponoći obavijestila policiju da joj je nepoznata osoba u vremenu od 18 do 22 sati, na području Zadra, iz torbe koju je nosila obješenu na rame, ukrala novčanik s novcem i dokumentima.
U polju zvanom Stremovac, u mjestu Buković nedaleko od Benkovca, u noći sa subote na nedjelju nepoznati počinitelj je s traktora u vlasništvu 41-godišnjeg V. M. skinuo i ukrao pumpu za prskanje. Materijalna šteta iznosi oko dvije i pol tisuće kuna.
Iste je noći iz ugostiteljskog objekta “Valkira”, u uvali Ričine u Vrsima, nepoznati lopov ukrao glazbenu opremu, odnosno zvučnike, mikser i slušalice. Dvojica vlasnika, 25-godišnji M. B. i Ž. V. oštećeni su za oko 12 tisuća kuna.