Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Voljela bih jednoga dana pjevati rock

Autor: Valentina Mlađen

22.06.2009. 22:00
Voljela bih jednoga dana pjevati rock

Foto: Filip BRALA



Za nastup sam se pripremala dva mjeseca, a puno su mi pomagale prijateljice. Nazvao me čak i načelnik Općine Poličnik i rekao da priprema jedno iznenađenje nakon što sam pobijedila, otkriva Iva
Dječji festival Jadera već godinama daje dječje zvijezde koje se nastavljaju baviti glazbom i osvajaju razne festivale. Donat Mandić, Stipe Šalina i Lucija Buškulić, samo su neki koje možemo spomenuti u nizu. Ove godine publika je odlučila da će pobjednica “Jadera 2009.” biti jedanaestogodišnja Iva Mijolović iz Poličnika. Nakon što je otpjevala pjesmu “Hvala ti mama” osvojila je najveći broj glasova u publici i tako odnijela prvu nagradu publike na festivalu. Da je pjesma odlična jamče već i imena ljudi koji su radili na njoj. Glazbu i tekst napisao je Mihovil Modrinić, a aranžman sastavio Nenad Nakić, bivši član grupe Riva.
U pjevačke vode Iva se dala sasvim slučajno, na audiciju za festival prijavio ju je stric iz Zadra kod kojeg je bila neko vrijeme. U samo šest dana napisan je tekst i glazba za pjesmu te ju je Iva uspjela snimiti u rekordnih 45 minuta. Iako je pobijedila, skromna jedanaestogodišnja Iva nije se nadala baš pobjedi već nakon prvog pokušaja u pjevanju.
– Zbog pobjede sam jako uzbuđena i sretna, ali nisam je baš očekivala. Za nastup sam se pripremala dva mjeseca, a puno su mi pomagale prijateljice. Nazvao me čak i načelnik Općine Poličnik i rekao da priprema jedno iznenađenje nakon što sam pobijedila, rekla je sramežljivo Iva nenaviknuta na slavu.
Iako se uz pjevanje koje je sada probala prvi puta bavi još i drugim aktivnostima pa tako trenira atletiku i ritmiku, glumi i pjeva u školi, a uz to je i odlikašica, ipak joj se pjevanje toliko svidjelo da je odlučila da će nastaviti i dalje nastupati na festivalima. Kako je pjevati voljela i prije, ova pobjeda je samo poticaj da Iva ostvari svoje snove i postane poznata poput svojih uzora. Kaže kako su joj uzor sve pjevačke zvijezde, ali ipak je neke izdvojila, kao i žanr glazbe kojim bi se voljela nastaviti baviti.
– Ja mislim da su svi pjevači super, ali ipak bih izdvojila Antoniju Šolu i grupu E.T., njih volim najviše slušati. Bila mi je odlična i Iva Ušalj koja je nastupala u emisiji “Hrvatska traži zvijezdu”, a kad je ona ispala favorit mi je bio Zoran Mišić. Voljela bih jednog dana kao oni pjevati rock, saznali smo Ivine planove za budućnost.
Kako ima već 11 godina, nagodinu ćemo Ivu najvjerojatnije ugledati na pozornici Zadarteen festivala. Obzirom da razmišlja nakon ove pobjede čak i o upisu Glazbene škole, ne sumnjamo da će se visoko plasirati. A nakon što u potpunosti osvoji Zadar, tko zna možda će baš ona biti iduća hrvatska zvijezda ili idol.