Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Debitant u 66. godini života

Autor: Ante Vidović

22.06.2010. 22:00
Debitant u 66. godini života


Član ŠK Zadar i dugogodišnji novinar Pero Rebov jedan je od tri hrvatska predstavnika koji će igrati na Svjetskom šahovskom invalidskom prvenstvu koje u petak počinje u Poljskoj u Bialyteku. Rebov je i prvi šahista iz Zadarske županije koji sudjeluje na ovom natjecanju. Jedan od najjačih šahista među novinarima je pravo plasmana na Svjetsko prvenstvo izborio osvajanjem trećeg mjesta na Državnom prvenstvu u Poreču. Bronca u Poreču donijela mu je i status hrvatskog državnog reprezentativca.
– Na Svjetskom prvenstvu debitiram u 66 godini života. Očekujem 50 postotni učinak. Ovo mi je prvi put da igram, ne znam snagu igrača – oprezno najavljuje svoj rezultat Rebov pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Ipak oni koji poznaju Rebova i njegovu šahovsku snagu od njega očekuju veći rezultat. Riječ je o iskusnom šahistu, standardnom članu druge postave ŠK Zadar. U svojoj dugogodišnjoj šahovskoj karijeri kao izbornik županijske reprezentacije osvojio je 11 medalja na momčadskom prvenstvu hrvatske: tri zlatne, četiri srebrne i isto toliko brončanih. Briljirao je i kao pojedinac gdje je bio dva puta viceprvak i jednom brončani. Zadnja bronca mu je jedan od najdražih uspjeha s obzirom da ga je odvela na Svjetsko prvenstvo.