Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Sjekirom rješavao sukob oko stana

Autor: Suzana Bandić

22.06.2010. 22:00
Sjekirom rješavao sukob oko stana


Incident se dogodio nakon što je D.R. (32) na ulaznim vratima zamijenio bravu namjeravajući se potom u stan useliti s obitelji. Tome se usprotivio 48-godišnji N.N. kojemu je, navodno vlasnik stana G.M. stan povjerio na čuvanje dok je u zatvoru
Zbog pretenzija na stan zajedničkog poznanika koji je trenutačno na izdržavanju zatvorske kazne, dvojica su se Zadrana u utorak navečer u ulici Oko Vrulja žestoko sukobila.
Incident se dogodio oko 20.30 sati nakon što je 32-godišnji D.R. na ulaznim vratima zamijenio bravu namjeravajući se potom u stan useliti s obitelji. Tome se usprotivio 48-godišnji N.N. kojemu je, navodno vlasnik stana, odnosno povlašteni stanar G.M., zvani Gogo Žmuk, stan povjerio na čuvanje. On je stan u međuvremenu iznajmljivao, no podstanari su mu nedavno odselili, a to je doznao 32-godišnjak.
U žaru sukoba, D.R. je tupim dijelom tesarske sjekire, udario 48-godišnjaka u predjelu prsnog koša, zadavši mu teške tjelesne ozljede. Stariji muškarac završio je u Općoj bolnici Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok je 32-godišnjak, koji je bio pod utjecajem od 0.6 promila alkohola u krvi, uhićen i prepraćen u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. U srijedu ujutro on je uz kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda pušten na slobodu.
Kako saznajemo, dvojica sukobljenih muškaraca nisu od ranije poznata policiji, no za razliku od njih, vlasniku satana, G.M., na zadarskim se sudovima sudilo čak 19 puta zbog provala, krađa i zloporabe opojnih droga.
Njegovi susjedi nisu željeli komentirati posljednji incident u tom stanu, a tek je jedan od njih prokomentirao kako ga ništa ne čudi, te da je nedavno zbog nemara jednog od stanara tu izbio i požar koji se pukom srećom nije proširio na okolne stanove.