Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Jedna djevojčica u komi, druga pri svijesti, žena stabilno

22.06.2012. 22:00
Jedna djevojčica u komi, druga pri svijesti, žena stabilno


Dvije djevojčice teško ozlijeđene u stravičnoj prometnoj nesreći češkog autobusa zbrinute su u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, jedna je u komi i zadobila je teške tjelesne ozljede više organskih sustava, a druga djevojčica je pri svijesti i u nesreći je zadobila komplicirani prijelom potkoljenice.
Dežurni kirurg Klinike za kirurgiju KBC Zagreb dr. Tomislav Luetić izjavio je da je djevojčica koja je u komi politraumatizirana, što znači da je u nesreći zadobila teške tjelesne ozljede više organskih sustava – kostiju, glave, abdomena i prsnoga koša.
Druga djevojčica je pri svijesti i u nesreći je zadobila komplicirani prijelom potkoljenice, rekao je dr. Luetić.
Također je izjavio da su razgovarali s djevojčicom koja je pri svijesti, da će u srpnju napuniti 14 godina te da im je izjavila da joj je druga djevojčica sestra blizanka.
U Kliničkoj bolnici Dubrava zadržana je 60-godišnja češka državljanka stradala u toj strašnoj prometnoj nesreći i za sada je stabilno. Šef Kiruruške službe dr. Željko Lacković izjavio je da je žena u nesreći zadobila prijelom rebara, prijelome zdjelice i prijelom potkoljenice.
U prometnoj nesreći češkog autobusa koja se dogodila rano jutros na autocesti Zagreb-Split kod tunela Krpani poginulo je osam osoba, a 44 su ozlijeđene. U Općoj bolnici Gospić zbrinute su 44 ozlijeđene osobe od kojih je troje najteže ozlijeđenih dovezeno nešto prije 9 sati helikopterom u Zagreb.