Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nisam želio najbolje nogometne godine provesti na klupi

Autor: Šime Ćurko

22.06.2013. 22:00
Nisam želio najbolje nogometne godine provesti na klupi

Foto: Zvonko KUCELIN



Od trnja do zvijezda i natrag. Tako bi se u jednoj rečenici mogla opisati nogometna stvarnost Ivana Santinija, zadarskog napadača, koji je prije godinu i pol dana sa Stanova preselio u redove bunesligaša Freiburga. Odnedavno Santini je član belgijskog Kortrijk s kojim je potpisao ugovor na tri godine.
Nakon što je na zimu 2012. Santini stigao u Freiburg imao je dosta prilike i činilo se da je Bundesliga dobar izbor. No prošla sezona u Freiburgu nije ga oduševila.
– Kada sam stigao u Freiburg imao sam tri odlične i jednu lošu utakmicu. Nakon toga sve sam teže dolazio do prilike. Momčad je počela igrati sve bolje i uspjela se izvući iz teške situacije prije godinu dana kada se Freiburg borio za ostanak – kaže Santini koji je lani u prvenstvu i Kupu upisao 17 nastupa u kojima je na terenu bio 450 minuta. Za to vrijeme postigao je po jedan gol u Kupu i prvenstvu, a imao je i tri asistencije.
Bez obzira na skromniju minutažu godinu i pol dana u Njemačkoj moglo bi pomoći Santinju u karijeri.
– Moj boravak u Freiburgu se može gledati i na taj način, ali time se ne tješim previše. Nisam ja netko tko stoji u izlogu i treba se nekome dokazivati ili prodavati. Osjećam da su ovo moje najbolje godine i nema smisla provesti ih na klupi ili dokazujući se samo na treninzima. Da sam i na klupi Barcelone ne bih bio posebno sretan jer sam igrač koji želi na utakmici pokazati što može.
Godinu i pol dana u Freiburgu Santini je bio na posudbi te je zapravo cijelo vrijeme bio igrač Zadar. Ovo ljeto istekao mu je ugovor sa Zadrom i u Belgiju je otišao kao slobodan igrač. Zadar je tako dobio naknadu za Santinijevu posudbu, ali i ostao bez odštete kada je Santini potpisao na Kotrijik.
– Ne znam koliko su u Zadru zadovoljni s tom posudbom, ali ja više nigdje neću ići na posudbu. U obzir dolazi samo ugovor i ništa više. Svi igrači u Freiburgu su imali čvrsti ugovor, a ja sam jedini bio na posudbi. Sigurno je i u tome dio razloga zbog kojim sam tako malo igrao. U Freiburgu su znali da bih golovima ili boljim igrama sebi dizao cijenu, a oni od toga, u financijskom dijelu, nisu imali nikakve koristi.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU