Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dukić: Antifašizam je temelj modernog društva, svjetskog i hrvatskog

22.06.2017. 22:00
Dukić: Antifašizam je temelj modernog društva, svjetskog i hrvatskog


U pratnji gradonačelnika jučer su na polaganju vijenca bili njegovi zamjenici, Ante Babić i Jagoda Surać te pročelnici Joso Nekić, Šime Erlić, Ivana Vanjak i Ivan Mijolović
Povodom obilježavanja državnog praznika Dana antifašizma, novi gradonačelnik, Branko Dukić, sa suradnicima u znak počasti i sjećanja na sve poginule tijekom Drugog svjetskog rata jučer ujutro položio je vijenac ispod spomen-ploče na Narodnom trgu.
– Antifašizam je temelj modernog društva, svjetskog i hrvatskog. Zadar je tijekom Drugog svjetskog rata prošao svoju kalvariju, mnogi su se borili protiv fašizma i mnogi su poginuli za slobodu. Svi oni sanjali su modernu državu i ovom prilikom odajemo počast svim poginulima, izjavio je gradonačelnik Dukić.
Dukić se jučer osvrnuo i na prvu konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća priznavši kako mu je bilo lakše sjednicu pratiti kao gradonačelnik nego do sada iz vijećničkih klupa.
– Sve je proteklo u redu i nadam se konstruktivnoj suradnji sa svim vijećnicima. Iznosit ćemo ideje i projekte i nadam se kako ćemo svi zajedno raditi u interesu grada Zadra i naših građana kako bi napredak bio bolji i brži posebice kada imamo stabilno Gradsko vijeće, rekao je Dukić.
U pratnji gradonačelnika jučer su na polaganju vijenca bili njegovi zamjenici, Ante Babić i Jagoda Surać te pročelnici Joso Nekić, Šime Erlić, Ivana Vanjak i Ivan Mijolović.
Dodajmo, kako ni novi gradonačelnik Branko Dukić, kao ni njegov prethodnik Božidar Kalmeta nije jučer želio položiti vijenac na spomen-obilježje poginulim antifašističkim borcima na Gradskom groblju, poručujući na taj način kako ni on neće polagati vijence “ispod zvijezde”.
Polaganju vijenca prethodila je hrvatska himna koju su ispred Gradske uprave izveli članovi Gradske limene glazbe.