Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Turistička reklama iz snova

22.07.2011. 22:00
Turistička reklama iz snova


Sinoć otvorena izložba Nenada Reberšaka u Galeriji ZadArta “Hrvatska iz zraka” najbolja je turistička reklama koju bi neka zemlja mogla poželjeti. Prizori jedne sasvim druge i drugačije Hrvatske, iz ptičje perpektive, daju potpuno novo značenje bračkom Zlatnom Ratu, primoštenskim vinogradima, težačkoj Istri, ravnicama i močvarama Slavonije i Baranje.
I sam Reberšak govoreći na otvorenju o svojim fotografijama priznao je kako je htio prikazati Hrvatsku kakvu mnogi nemaju priliku vidjeti.
– Pred vama je jedan sažetak šestogodišnjeg, skoro sedmogodišnjeg rada, letova po Hrvatskoj, u balonu, avionu, helikopteru, pa i putničkom avionu. Želio sam zapravo pokazati Hrvatsku onakvu kakvu većina vas nije nikad vidjela na svojim putovanjima vlakom, automobilom ili brodom, ali ako vam se ikad pruži prilika da vidite ove prizore iz zraka svakako vam preporučam da to napravite, da se i vama pokaže jedna lijepa, zaista prekrasna Hrvatska, rekao je Reberšak.
Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Zadra Zvonimir Vrančić, zahvalivši Reberšaku i ZadArtu jer su omogućili Zadranima i njihovim gostima da pogledaju ove fotografije.
– Rekao bih da mi se čini da ste vi, s ovim svojim fotografijama, pokazali ljubav prema ljepoti, ovu našu Hrvatsku ste nastojali prikazati, s nama, jedne sasvim nepoznate strane i iz jednog drugog kuta. Zaista je užitak posjetiti ovu vašu izložbu, zaključio je Vrančić proglasivši izložbu otvorenom.