Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U nedjelju “Anđeli Babilona”, utorak “Buža”

22.07.2011. 22:00
U nedjelju “Anđeli Babilona”, utorak “Buža”


U nedjelju ćemo u Zadru, u prostoru Kneževe palače igrati “Anđele Babilona”, a utorak “Bužu” u istom prostoru, najavila je Maja


Turneja Dragon teatra u punom je jeku, i baš kao što su prošle godine publiku nasmijavali predstavom “Buža”, ove godine čine to “Anđelima Babilona”. Nakon premijerne i reprizne izvedbe najnovije predstave “Anđela Babilona” u Zadru, u prekrasnom prostoru atrija Kneževe palače, ljubiteljima kulture, dobrog amaterizma i smijeha bit će drago čuti da “Anđeli Babilona” opet igraju u našem gradu. A uz “Anđele Babilona”, prvi put ove godine u Zadru igrat će i veliki hit prošlog ljeta “Buža”.
Maja Šimić, redateljica i osnivačica Dragon teatra otkriva kad ih opet možemo gledati u Zadru.
– U nedjelju ćemo u Zadru, u prostoru Kneževe palače igrati “Anđele Babilona”, a utorak “Bužu” u istom prostoru, najavila je Maja. Obje predstave igrat će u večernjem terminu u 21.30 sati.
Gostovanja Dragon teatra po našoj županiji nastavljaju se i u kolovozu pa će tako već 6. kolovoza “Buža” gostovati u Kalima, 7. na Ižu, 9. na Ugljanu, dok će “Anđeli Babilona” 12. kolovoza biti u Karinu, 14. u Svetom Filip i Jakovu, 15. na Silbi, 18. na Pašmanu i 23. na Tkonu. U planu su još neka gostovanja za koja se čekaju potvrde datuma.
Za mali teatar bez vlastitog prostora vrlo je važna suradnja s drugim institucijama, udrugama i pojedincima u nastanku njihovih predstava.
– Voljela bih se ovom prilikom, budući da još nisam imala prilike, u javnosti zahvaliti ljudima koji su nam omogućili da stvorimo ovu predstavu, a budući da je prostor jedna od važnijih komponenti i rada na predstavi, ali i samoga izvođenja želim se zahvaliti onima koji su nam ga omogućili. Krenula bih redom, pa bih se prvo zahvalila prof. Robertu Bacalji koji nam je pomogao da dođemo do prostora Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja na Sveučilištu u Zadru gdje smo ove zime imali probe u toploj učionici. Nastavak rada imali smo u prostoru Zadarskog plesnog ansambla, a za to se zahvaljujemo Sanji Petrovski koja nam uvijek uskače kad treba. I na kraju zahvaljujemo Renati Peroš i Narodnom muzeju koji su nam omogućili da izvodimo svoju predstavu u atriju njihova prostora Kneževe palače, kao i ljubaznom osoblju istog muzeja koje nam je uvijek pri ruci, istaknula je Šimić istaknuvši i Grad Zadar i Zadarsku županiju koji su dugogodišnji pokrovitelji rada ove skupine entuzijasta, kao i svim njihovim sponzorima.
A zahvaljujući ljetnom prostoru “Anđele Babilona” i “Bužu” gledat ćemo i ove nedjelje i utorka.