Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Gladijatorima slavlje u zadarskoj streetball areni

22.07.2012. 22:00
Gladijatorima slavlje u zadarskoj streetball areni


Intersport basket tour, tradicionalno jaki streetball turnir održan u petak na Poljani Ivana Pavla II. pripao je momčadi Gladijatora. Iako ne bi nimalo bilo nezasluženo da je primat pripao bilo kojoj od preostala tri polufinalista, no Gladijatori su pokazali jednu nijansu više od Mose Fowikija, Bilog Briga i The Billy boysa.
U nevjerojatno zanimljivu završnicu ovog zadarskog izdanja Intersport basket toura nakon razigravanja po skupinama ušle su četiri momčadi koje su u finalnoj skupini tražili igrajući svaka sa svakim dva prva mjesta koja su vodila prema finalnom obračunu. Neporažena do tada momčad Mosa Fowiki (Šime Buterin, Marino Pantalon, Hrvoje Ćuška) nije uspjela nastaviti svoj pobjednički niz te su se spotaknuli o The Billy boyse (Ivan Dellavia, Ante Gospić, Neven Vlakić, Nikola Lukić) koji su ih sa 15:13 uspjeli izbaciti iz borbe za finale. Taj neizvjesni i dosta nervozni obračun Mose Fowikija i The Billy boysa na najbolji način su iskoristili Gladijatori (Ivan Atelj, Marko Atelj, Nikola Uzelac, Toni Blažan). Oni su umorne The Billy boyse uspjeli nadjačati u sljedećem dvoboju sa 15:11 i tako se našli u finalu kontra Bilog Briga koji je do te utakmice bio neporažen. Bili Brig (Ivan Kaštropil, Dinko Kamber, Boris Kovačević, Marin Knežević) je u toj jako zanimljivoj finalnoj utakmici bio većinu vremena za koplje ispred Gladijatora zahvaljujući praktički nezaustavljivom Ivanu Kaštropilu. Ipak u završnici su Gladijatori uspjeli preokrenuti zaostatak od 10:12 te na račun preciznog dalekometnog šuta uspjeli stići prvi do 15 poena (15:13) što je značilo kraj utakmice i njihovo zasluženo slavlje.
Uz odlično i vrlo posjećeno streetball natjecanje, brojni posjetitelji zadarskog Foruma u petak navečer su mogli uživati u natjecanju u tricama koje je na kraju pripalo Ivanu Dellaviji iz The Billy boysa dok je svoj veliki doprinos u zabavnom smislu dala i zadarska plesna skupina Floor shakersi.


Gladijatori prema Mastersu u Rijeci


Gladijatori su kao pobjednici zadarskog turnira osigurali put na Masters u Rijeci 4. kolovoza gdje će se naći sve najbolje momčadi iz svih hrvatskih regija. Najveća novost ovogodišnjeg projekta je dobivanje statusa službenog “eventa” međunarodne košarkaške organizacije FIBA. Od ove sezone premijerno kreće svjetski projekt FIBA-e pod nazivom WORLD TOUR koji će objedinjavati natjecanje u cijelom svijetu. Pobjednik Basket Toura u konkurenciji seniora predstavljati će Hrvatsku na “FIBA Europe mastersu” u Madridu (8. i 9. rujna) i imati priliku doći na svjetski MASTERS u Miami. Cilj FIBA-inog projekta je da ulična košarka postane olimpijski sport.