Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Napadači još uvijek na ljetovanju

22.07.2012. 22:00
Napadači još uvijek na ljetovanju


Premijera nove sezone u formatu od 12 klubova primamila je solidnih 1200 posjetitelja na zadarske Stanove. Gostovao je Osijek koji je simbolike radi bio posljednji protivnik prošle sezone kad su Zadrani na gostovanju usred Slavonije izgubili 0:5, no ovog puta su ipak malo bolje prošli. Mreža Tome Gluića je ostala sačuvana, no napadači nisu zabili te je miroljubivo pripao po bod jednima i drugima.
Dobro otvaranje
Zadrani su odmah, u početnim minutama, imali dvije solidne situacije za pogodak. U 2. minuti Vasilj je započeo akciju po lijevoj strani. U solo prodoru uspio je ući duboko u kazneni prostor Osječana, zatim odlično poslužiti usamljenog Ivančića na 12-13 metara, no njegov udarac otišao je daleko preko gola. Isti epilog imala je i sljedeća akcija plavih. Ovaj put sa desne strane je došao ubačaj Bilavera na glavu Ćurjurića malo izvan gostujućeg peterca, ali jedini koji su posla imali nakon tog udarca su hvatači lopte iza gola. Nakon tog početnog naleta Zadra gosti uspijevaju konsolidirati sredinu terena te se nije nešto posebno događalo sve do 17. minute kad je Osijek uputio prvi udarac na utakmici. Lešković je izbacio Alkesića na lijevo krilo odakle je isti centrirao, no Perošević sa desetak metara nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom koja je odletjela preko grede Gluićevog gola. Vrijedan spomena je i pokušaj Mršića u 28. minuti sa 20 metara, desno iskosa, ali premlako da bi izneadio spremnog osječkog vratara Vargića.
U 33. minuti Osječani su drugi put zaprijetili. Ovog puta iz prekida. Lešković je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara i dobrano uspio izdužiti Tomu Gluića, no srećom po njega lopta je prošla pored lijeve vratnice. To je bila samo uvertira za najbolju priliku Slavonaca koja je uslijedila u 35. minuti. Odličan ubačaj Miličevića praktički sa gol-aut linije na lijevoj strani dočekao je na glavu Kvržić koji je mogao birati sa sedam do osam metara u koju stranu Gluićeve mreže će je poslati, ali ona ga nije poslušala već je prohujala pored desne vratnice. Bila je to ozbiljna opomena za Zadrane koji su do tada osim početnih nekoliko minuta bili inferiorniji protivnik na travnjaku Stanova. Do kraja prvog dijela ipak su jenjali naleti gostiju, a Zadar je imao kakvu-takvu prigodu u 45. minuti kad je Begonja uputio udarac sa 20 metara koju je nakon odbijanja od gostujuće obrane Vargić jedva uspio izbaciti u korner.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU


ZADAR – OSIJEK 0:0


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 1200. Glavni sudac: Vlado Svilokos (Sisak); pomoćnici: Josip Havaić (Koprivnica) i Dražen Fejer (Bjelovar). Strijelci: Žuti kartoni: Ivančić (Zadar); Lešković (Osijek).
ZADAR: Gluić 6, Jerbić 6, Prahić 6, Bilen 6, Bilaver 6, Banović 5,5 (Surać od 62.’ 6), Begonja 5,5, Ćurjurić 5,5, Vasilj 6, Mršić 5,5(Gržan od 40.’ 5,5), Ivančić 5 (Rašo od 79′.). Trener: Dalibor Zebić.
OSIJEK: Vargić 6, Ibriks 6, Smoje 6, Vrgoč 6, Aleksić 6 (Milaković od 86′.), Kurtović 5,5, Jugović 5,5, Perošević 5,5 (Zulim od 89′.), Lešković 6, Miličević 5,5, (Pongračić od 76′.), Kvržić 5,5. Trener: Stanko Mršić.