Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Boris Marin: Hvala upravi; Skroče: Matulović je moj prijedlog

22.07.2016. 22:00
Boris Marin: Hvala upravi; Skroče: Matulović je moj prijedlog


Boris Marin, poznatiji kao Boro Poštar, bivši vođa i legenda Tornada, prvi je javnosti obznanio vijest da KK Zadar ima novog trenera.
– Ante Matulović je novi trener Zadra. Čestitam prijatelju od srca – napisao je Boro na svom Facebook profilu nekih pola sata prije službene klupske objave.
Pojasnio nam je i kako je do toga došlo.
– Od početka sam bio za Antu i svoje sam mišljenje o njemu javno izražavao kompetentnim ljudima koji vode klub. Želim se zahvaliti prvenstveno Borisu Skroći i Branku Skroči što su prepoznali ono što grad, odnosno ulica želi i što su dali priliku našoj klupskoj legendi. Ono što mi se najviše sviđa je njegova najava da će u momčadi biti 10 zadarskih igrača, što nismo imali prilike vidjeti dugo godina. To je ono što podržavam, a vjerujem i velik broj naših sugrađana – pojasnio je ovaj poznati zadarski navijač, koji je najavio i svoj povratak na tribine.
Kada je postalo jasno da Ante Nazor neće ostati na klupi Zadra, Branko Skroče, sportski direktor, odmah je izrazio želju da momčad u sljedećoj sezoni vodi Ante Matulović. Ona mu se na kraju i ostvarila.
– Ante Matulović je bio moj prijedlog za trenera i drago mi je da je Nadzorni odbor podržao njegov izbor. Riječ je o klupskoj legendi, treneru koji je dugo godina u sustavu, radio je u svim selekcijama i dobro poznaje situaciju u klubu. Zaslužio je priliku i vjerujem da ima dovoljno znanja i iskustva, te da će uspješno voditi našu pomlađenu momčadi u novoj sezoni – rekao je Skroče.
Kakvu momčad Zadra možemo očekivati u novoj sezoni?
– Mladu i poletnu, što ne znači da će nam ambicije biti manje. Strategija kluba je da u novoj sezoni pružimo priliku našim mladim igračima, koji su protekle sezone bili mahom na posudbi po drugim klubovima, a marljivo su trenirali tijekom ovog ljeta. Matulović ima veliku volju raditi s tim igračima i smatram da oni mogu dosta napredovati pod njegovim vodstvom. Vjerujemo u njih, njihov talent i rad, te očekujemo mnogo značajniji doprinos domaćih igrača u dobrim igrama tijekom nove sezone. Oni će, igrajući hrvatsko prvenstvo i ABA ligu, pokazati koliko možemo na njih računati u budućnosti – zaključio je Skroče.