Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gorjelo kod Biograda, Poličnika, na Pagu

22.07.2016. 22:00
Gorjelo kod Biograda, Poličnika, na Pagu


Požar između Vrane i Kakme koji je buknuo u petak, a proširio se i na minski sumnjivo područje, ugašen je jučer ujutro.
– Zahvaćena je površina 1000 x 1000 metara četvornih, na mjesto požara upućen i kanader, no uredovale su samo zemaljske snage. Požarište su tijekom noći nadzirali vatrogasci, a u potpunosti je ugašen u 5.30 u subotu ujutro, potvrdili su u Ooperativno komunikacijskom centru PU zadarske.
No, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Zemunik i u subotu su angažirane u gašenju tri požara s ukupno sedam protupožarnih zrakoplova.
Nakon gašenja požara na otoku Pagu dva zračna traktora su preusmjereni na novo požarište Gaćelezi u Šibensko-kninskoj županiji. Na to požarište upućene su i dodatne snage – dva kanadera CL-415.
Također, jedan zračni traktor je gasio požar u Visočanama u općini Poličnik u Zadarskoj županiji, izvijestilo je u subotu Ministarstvo obrane (MORH). 
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju na 27 požarišta, deset u Šibensko-kninskoj, po sedam u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj, te tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji.