Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kalmetu uskočke optužbe neće skinuti s izborne liste

22.07.2016. 22:00
Kalmetu uskočke optužbe neće skinuti s izborne liste


Govor ministra zdravlja, Darija Nakića, o odnosu bivše vlasti i njegovih prethodnika u Ministarstvu zdravlja prema važnim projektima u Zadru i Hrvatskoj, među kojima i prema zadarskoj Poliklinici, a u kojem je zaključio kako je tome zauvijek došao kraj, potaknuo je novinare na pitanje o političkoj konotaciji njegova jučerašnjeg dolaska u zadarsku bolnicu i želji za ostankom na toj istaknutoj funkciji.  
– Ne, nije riječ o predizbornoj kampanji. Do sada nisam mogao ići po bolnicama dok nije u njima došlo do promjena unutar ustanova, odgovorio je ministar dodavši kako kampanja počinje 16. kolovoza. O svom budućem angažmanu i mogućnosti da će se naći na listi za parlamentarne izbore najavljene za 11. rujna, Nakić je odgovorio suzdržano.
– Nismo još o tome razgovarali, još nemamo ni imenovane koordinatore, kazao je, a na pitanje je li spreman za novi mandat odgovorio je: “Spreman jesam, ali o tom po tom. Brojne stvari su mi se u životu događale koje nisam niti očekivao, prema tome, ne znam, rekao je Nakić. Njegov mladi stranački kolega i saborski zastupnik Josip Bilaver na isto pitanje odgovorio je slično. Pohvalio se svojim minulim političkim radom i angažmanom u proteklih deset godina.
Na izravno pitanje očekuje li da će se ponovno naći na listi za Hrvatski sabor, kazao je:
– Očekujem da ćemo opet imati najbolje liste i vjerujem da će te liste biti spoj iskustva i mladosti jer samo takva dobra kombinacija može donijeti rezultat na ovim izborima. Županijski odbor daje svoje prijedloge, predsjedništvo stranke zajedno s nacionalnim vijećem stranke izglasava te odluke pa ćemo vidjeti. Mislim da sam u ovih nekoliko mjeseci pokazao i borio se maksimalno za zadarske interese. Ja sam rođen u Zadru i imam adresu u Zadarskoj županiji tako da, ako stranka procijeni da sam potreban, tu sam!
Dakle, ostaje još uvijek nepoznanicom tko će biti na listama Hrvatske demokratske zajednice, no što se IX. izborne jedinice tiče, gotovo da je neupitno kako će se na njoj naći ime zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete. Iako neki ističu kako su Uskočke optužbe protiv njega uteg stranci, nedavni izbor za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a na kojima mu je konkurent bio Tomislav Ćurko, pokazali su koliko visoko on još kotira i da ga HDZ još uvijek drži najjačim adutom za privlačenje glasova u ovoj izbornoj jedinici.