Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kuščević u Zadar donio 2,1 milijun kuna

22.07.2016. 22:00
Kuščević u Zadar donio 2,1 milijun kuna


Republika Hrvatska nije ‘jaka’ ako su jaki samo njezini veći gradovi, primjerice Split, Zagreb… Njezin razvoj trebao bi se mjeriti po tome koliko je razvijeno i najmanje mjesto – rekao je jučer prigodom svog dolaska u Zadar tehnički ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, gdje je u vijećnici Doma Županije održao press konferenciju i svečanu dodjelu odluka općinskim načelnicima i gradonačelnicima.
Kuščević je u Zadarskoj županiji dodijelio odluke kojima Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira 15 projekata unaprjeđenja komunalne infrastrukture u općinama i gradovima. Ukupna vrijednost projekata iznosi preko 12 milijuna kuna, a Ministarstvo ih sufinancira s 2,1 milijun kuna. Ovogodišnji je iznos višestruko povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je Ministarstvo na području Zadarske županije sufinanciralo dva projekta u ukupnom iznosu od 180 tisuća kuna.
U ime svih načelnika i gradonačelnika Zadarske županije, zahvalio se načelnik Općine Poličnik Davor Lončar koji je iskoristio priliku te ga zamolio i za pomoć u bržem i jednostavnijem rješavanju zemljišnih knjiga.
Po 200 tisuća kuna dobili su Grad Obrovac, odnosno naselje Karin Gornji za novo groblje (vrijednost investicije 1,1 milijun kn), Općina Poličnik za asfaltiranje cesta u naselju Murvica (vrijednost investicije 436.000 kn) i Općina Stankovci za sanaciju tzv. nerazvrstanih cesta (vrijednost investicije 550.000 kn).  niz drugih općina dobilo je iznose u rasponu od 80 do 150 tisuća kuna.